marți, martie 25, 2008

ZIUA POLIŢEI ROMÂNE


În calitate de Prim-Ministru al României adresez tuturor poliţiştilor români cele mai sincere felicitări cu prilejul aniversării Zilei Poliţiei Române.
La acest moment aniversar, apreciez strădania dumneavoastră pentru asigurarea unui climat social stabil, de siguranţă şi convieţuire paşnică în viaţa cotidiană a comunităţilor. Acestea reprezintă condiţii indispensabile dezvoltării economice şi sociale a României, iar dumneavoastră, în calitate de reprezentanţi ai autorităţii publice, sunteţi mandataţi să contribuiţi şi să sprijiniţi respectarea legii şi dezvoltarea unui mediu de afaceri corect, care, în ultimă instanţă asigură prosperitatea tuturor românilor.
Statutul dumneavoastră de apărători ai celor mai importante valori ale democraţiei –dreptatea şi adevărul - vă obligă la permanentă acţiune în slujba cetăţenilor, la o abordare profesionistă, transparentă şi cu bună credinţă a tuturor problemelor din sfera de competenţă.
Cunosc obiectivele şi priorităţile ce vi le-aţi stabilit, demersurile şi acţiunile ce le întreprindeţi în cooperare cu celelalte structuri ale Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, cu instituţiile statului abilitate în înfăptuirea actului de justiţie, pentru siguranţa cetăţenilor români şi a celor din spaţiul european, pentru sancţionarea celor ce încalcă prevederi legale sau comit infracţiuni pe teritoriul naţional sau european.
Am încredere că veţi dezvolta o cooperare profesionistă cu celelalte instituţii similare implicate, în special în combaterea criminalităţii sub toate formele, astfel încât cetăţenii Europei să perceapă serviciile oferite de Poliţia Română la cel mai înalt standard de eficienţă şi calitate. Aceasta este, de asemenea, o contribuţie la îmbunătăţirea imaginii României, la afirmarea sa ca stat civilizat, european.
După cum ştiţi, Capitala României va găzdui, în perioada 2-4 aprilie 2008, una dintre cele mai importante reuniuni internaţionale, Summit-ul NATO. Acest eveniment de anvergură mondială, reprezintă pentru România, implicit pentru Poliţia Română, un important test în faţa opiniei publice internaţionale.
În calitate de Prim-Ministru, solicit tuturor poliţiştilor români desemnaţi pentru asigurarea ordinii, siguranţei publice şi a traficului rutier să-şi îndeplinească la cel mai înalt standard de profesionalism misiunile speciale încredinţate, astfel încât să demonstrăm că România este o ţară capabilă să-şi îndeplinească responsabilităţile în conformitate cu statutul de membru al NATO.
Doresc să vă asigur de întregul sprijin din partea Guvernului şi să vă urez succes în activitatea de mare răspundere pusă în slujba comunităţii, a oamenilor. Vă urez să aveţi cât mai multe împliniri alături de familiile dumneavoastră.
LA MULŢI ANI !

Niciun comentariu: