marți, martie 11, 2008

15 ONG-uri şi de preşedintele Academiei pentru pact


Reprezentanţi din partea a 15 ONG-uri din domeniul învăţământului, precum şi preşedintele Academiei Române au semnat luni, la Cotroceni, alături de preşedintele Traian Băsescu, Pactul Naţional pentru Educaţie.
Şeful statului a semnat şi săptămâna trecută documentul, alături de reprezentanţii partidelor parlamentare şi ai minorităţilor naţionale, altele decât cea maghiară.
Pactul a fost semnat, luni, la Cotroceni, de către preşedintele Academiei, Ion Haiduc, precum şi de reprezentanţii Federaţiei Educaţiei Naţionale, Uniunii Studenţilor din România, Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România, Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi, Consiliului Naţional al Elevilor, Centrului Educaţia 2000+, Parlamentului Tinerilor, AIESEC România, Uniunii Naţionale pentru Dezvoltarea Învăţământului Particular Preuniversitar, Federaţiei pentru Dezvoltarea Societăţii Civile, Asociaţiei Ad Astra, ai Asociaţiei Amare Rromentza, Asociaţiei Generale a Învăţătorilor din România, Asociaţiei Universităţilor Particulare, Agenţiei de Evaluare şi Asigurare a Calităţii Educaţiei.
În discursul rostit cu acest prilej, şeful statului a precizat că în Pact este făcută o sinteză a soluţiilor pe care Comisia prezidenţială pentru educaţie le-a elaborat.
El a mai spus de asemenea că Pactul rămâne deschis pentru semnare, atât organizaţiilor din domeniul învăţământului, organismelor societăţii civile, dar şi „economiei României”, practic actorilor economici din domeniul serviciilor sau al producţiei.
Băsescu a spus că agenţii economici sunt cei care ştiu cel mai bine de ce resurse umane au nevoie în viitor şi că astfel aceştia trebuie să fie parte a Pactului.

Niciun comentariu: