miercuri, martie 05, 2008

36 milioane investiţi de MMDD


36 milioane lei vor fi investiţi de MMDD pentru continuarea lucrărilor la acumulările Ginta, Poiana, Corbeşti şi Suplacu de Barcău, din judeţul Bihor. După finalizarea investiţiilor, zonele limitrofe acumulărilor ar putea deveni puncte de atracţie turistică.
Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile va aloca, în acest an, fonduri în valoare de 36 milioane lei pentru continuarea lucrărilor la acumulările de pe râurile Crişul Negru, Barcău şi afluenţi, din judeţul Bihor.
Lucrările la acumulările nepermanente Ginta, Poiana şi Corbeşti, de pe râul Crişul Negru şi afluenţii acestuia şi la acumularea permanentă Suplacu de Barcău, de pe râul Barcău, vor fi finalizate în anul 2009.
„Aceste acumulări cu rol de apărare împotriva inundaţiilor vor avea efecte benefice pentru populaţia locală, reducând riscul la inundaţii şi constituindu-se în adevărate puncte de atracţie turistică” a precizat Lucia Ana Varga, secretar de stat în cadrul MMDD.
Prin realizarea acestor acumulări, volumele de apă stocate în cele două bazine hidrografice vor creşte cu aproximativ 27,7 milioane mc, fapt ce va conduce la reducerea riscului de inundaţie, în situaţii de ape mari, pentru populaţia din localităţile situate în aval.


Aştept nişte fonduri şi pentru irigarea zonelor supuse deşertificării.

Niciun comentariu: