miercuri, martie 12, 2008

Acţiunea Populară, de acord cu fuziunea cu PNL


Acţiunea Populară salută intenţia exprimată de conducerea PNL cu privire la fuziunea celor două partide şi îşi exprimă deplina disponibilitate în această privinţă, se arată într-un comunicat al AP remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX.

Conform sursei citate, Biroul Executiv al Acţiunii Populare se va întruni în cel mai scurt timp pentru a definitiva mandatul echipei de negociere şi calendarul fuziunii.

"Azi, când se împlinesc 18 ani de la istorica Proclamaţie de la Timişoara, unitatea forţelor autentic democratice din România este la fel de actuală ca şi în 1990. Pentru a reuşi să stăvilim tentativele de monopolizare a deciziei politice de către un singur partid, de către o singură persoană care doreşte să fie considerată ca unic salvator al României, Proclamaţia de la Timişoara cerea unitate, şi această unitate este la fel de necesară şi astăzi. Astăzi, când capacitatea reală a unui partid extraparlamentar de a-şi promova ideile şi programele este practic inexistentă, singura soluţie realistă pentru ca proiectele noastre să poată deveni baza unor politici naţionale este unirea dintre partidele care împărtăşesc aceleaşi valori fundamentale", se arată în comunicat.

Din punctul de vedere al Acţiunii Populare, PNL este un asemenea partid.

"Constatăm cu satisfacţie că Partidul Naţional Liberal - de care mulţi dintre membrii Acţiunii Populare sunt legaţi prin bătăliile comune purtate încă din 1990 pentru instaurarea unei adevărate democraţii în România, precum şi prin colaborarea în cadrul guvernării de coaliţie dintre 1996 şi 2000 – asumă şi promovează aceste valori. Constituirea, împreună cu PNŢCD şi PNL, a Polului de centru dreapta a consolidat aceste legături tradiţionale dintre partidele noastre, astfel încât fuziunea pe care PNL o propune acum este pregătită de ambele părţi", precizează Acţiunea Populară.

Acţiunea Populară menţionează că are certitudinea că, reunindu-şi forţele cu PNL, cele două formaţiuni vor reuşi să determine clarificarea doctrinară şi politică atât de necesară în actualul context, să consolideze capacitatea de acţiune şi prestigiul acelor forţe care militează consecvent împotriva populismului şi a tendinţelor de autoritarism, pentru progresul democratic al României.

Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat, luni, la finalul şedinţei Biroului Politic Central al formaţiunii liberale că Delegaţia Permanentă care va avea loc în 20 martie va decide asupra fuziunii cu Acţiunea Populară.

Ludovic Orban a menţionat că a fost formată şi o delegaţie de negociere cu liderii AP, care va fi formată din vicepreşedinţii Crin Antonescu şi Mihai Voicu şi secretarul general Dan Motreanu.

Echipa de negocieri a PNL este mandatată să poarte discuţii cu toate forţele politice şi sociale care susţin dreapta veritabilă din România.

Niciun comentariu: