miercuri, martie 12, 2008

Aproximativ 6.000 de oameni aşteptaţi la Târgu Mureş, la 15 martie


UDMR aşteaptă aproximativ şase mii de persoane la manifestările organizate la Târgu Mureş de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, la care va participa şi preşedintele UDMR Marko Bela.

Evenimentul va fi marcat, sâmbătă, cu începere de la ora 11.00, la Monumentul Secuilor Martiri din Târgu Mureş. La festivitate vor fi prezenţi şi vor rosti alocuţiuni preşedintele UDMR, Marko Bela, preşedintele organizaţiei judeţene Mureş a Uniunii, deputatul Kelemen Attila, precum şi ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor, Borbely Laszlo, cel desemnat de UDMR să candideze în această vară la funcţia de primar al oraşului.

"Aşteptăm în jur de 6.000 de oameni la această zi a maghiarilor de pretutindeni, la Târgu Mureş. Acest eveniment se sărbătoreşte de la New York la Melbourne, peste tot în lume unde există maghiari”, a spus preşedintele UDMR Mureş, Kelemen Attila.

El a precizat că la manifestări sunt aşteptate şi oficialităţi judeţene, dar că nu au fost transmise invitaţii unor personalităţi din Ungaria sau din judeţele vecine.

Potrivit lui Kelemen, evenimentul va fi marcat în 49 de comune din judeţul Mureş.

Niciun comentariu: