joi, martie 06, 2008

Andon parcă ar semna un pic


Vicepreşedintele PC Sergiu Andon a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că intenţionează să semneze contestaţia pe care PRM o va depune la Curtea Constituţională pe tema legii privind votul uninominal, arătând că este posibil ca şi alţi parlamentari ai partidului să se alăture acestui demers.
Andon a precizat că obiecţiile sale la proiectul legii votului uninominal se referă la alegerea preşedinţilor Consiliilor Judeţene prin vot uninominal, la obligaţia candidaţilor pentru Parlament de a depune o sumă egală cu 5 salarii minime brute pe economie şi la sistemul de redistribuire a voturilor, după încheierea votării.
Potrivit lui Andon, preşedintele unui Consiliu Judeţean este, în principiu, o instituţie pentru care Constituţia nu prevede alegeri şi, prin alegerea sa pe baza votului uninominal, se încurajează corupţia.
În ceea ce priveşte suma care trebuie depusă de candidatul pentru Parlament, Sergiu Andon a arătat că dacă Nicolae Bălcescu ar vrea să candideze el nu ar putea pentru că ar fi prea sărac sau s-ar pune la dispoziţia celor bogaţi.
El a mai spus că formula de calcul la redistribuirea voturilor aduce atingere principiului votului direct şi egal.
Conducerea PC s-a reunit, joi, la Galaţi, în şedinţa Biroului Executiv Central al partidului pentru a discuta despre strategia pentru alegerile locale şi ar putea aborda şi problema proiectului legii votului uninominal.
PRM a anunţat că va depune, în cursul zilei de joi, la Curtea Constituţională, contestaţia la legea votului uninominal.

Niciun comentariu: