marți, martie 25, 2008

Candidaţii glumă sunt luaţi în serios


Lideri PSD au avansat, în ultimele zile, în discuţii informale, posibilitatea ca partidul să desemneze un candidat surpriză la Primăria Capitalei, în condiţiile în care atât varianta Oprescu, cât şi varianta Vanghelie ar aduce dezavantaje partidului, au declarat, luni, surse din partid.
Surse din PSD au relatat pentru MEDIAFAX că o astfel de discuţie nu a avut loc în mod oficial în forurile partidului, fiind evocată ca posibilitate de câţiva dintre liderii partidului, în discuţii informale.
Argumentele invocate de susţinătorii unei asemenea ipoteze a unui candidat-surpriză sunt că astfel s-ar depăşi dificultăţile pe care o candidatură a lui Oprescu i le-ar crea actualului preşedinte al PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, pe de altă parte s-ar evita şi situaţia ca o bună parte a activului de partid din filială să fie demobilizată prin candidatura lui Oprescu, dar se va putea preveni şi situaţia în care Vanghelie nu şi-ar putea depăşi scorul estimat de sondaje şi nu ar câştiga alegerile.
Sursele citate au arătat că această variantă tatonată de unii dintre liderii partidului ar putea fi adusă în discuţia conducerii centrale şi în funcţie de evoluţia din PDL în ceea ce priveşte desemnarea unui candidat la Primăria Capitalei, în condiţiile în care şi democrat-liberalii au mai multe variante de posibili candidaţi, variante adaptate, la rândul lor, posibililor candidaţi ai PSD.
Aceleaşi surse au mai menţionat numele vicepreşedintelui PSD Cristian Diaconescu şi al coordonatorului de campanie, Miron Mitrea, printre cei care ar putea fi soluţia pentru o candidatură surpriză a PSD.
Variantele unei candidaturi a lui Diaconescu sau a lui Mitrea au mai fost vehiculate în interiorul PSD, acum câteva luni, ambii afirmând că nu sunt interesaţi de o candidatură la Primăria Bucureştiului.

Toată lumea discută de primarii Bucureştilor... pentru postul de preşedinte al Consiliului Judeţean... nimeni?

2 comentarii:

Anonim spunea...

Nici Diaconescu si nici Mitrea sunt niste glume...

Anonim spunea...

nu sunt