marți, martie 25, 2008

Domnul Iliescu ne explică abia acum ce a vrut să zică dl Geoană


Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu a declarat, luni, că Mircea Geoană nu a spus, săptămâna trecută, că se va merge pe varianta Marian Vanghelie pentru Primăria Capitalei, fiind vorba doar despre o apreciere a calităţilor liderului organizaţiei Bucureşti făcută de preşedintele PSD.
Iliescu a fost întrebat, la RFI România, cum îşi explică declaraţiile lui Mircea Geoană care a spus, săptămâna trecută, că se va merge pe varianta Marian Vanghelie pentru Primăria Generală.
"El (Geoană, n.r.) nu a spus aşa ceva. El a apreciat calităţile lui Marian Vanghelie ca un om dinamic, un om activ şi care a şi crescut, care are meritele lui, dar în sondaje până acum o cotă mai bună are Sorin Oprescu. Şi sigur, un bun candidat trebuie să aibă şi suportul organizaţiei respective. Se va ajunge până la urmă la o soluţie, care să fie cea mai convenabilă şi cea mai profitabilă pentru partid", a răspuns Iliescu.
Întrebat cum comentează "ieşirile" lui Marian Vanghelie, care a spus că nu ia lecţii de la preşedintele de onoare al PSD, Iliescu a răspuns că acesta este imprudent şi că nu-i slujesc la nimic "asemenea manifestări de orgoliu".
"E încă tânăr, are doar 40 de ani, are o experienţă acumulată şi care-i utilă, bineînţeles, dar nu-i suficient. Dacă nu este realist, pierde pe mâna proprie. Dar eu nu vreau să comentez, pentru că la momente din astea de tensiune şi de abordare mai subiectivă, sigur, oamenii mai spun şi năstruşnicii", a spus Iliescu.
Întrebat ce efecte crede că va avea faptul că Vanghelie se comportă ca şi cum ar fi deja candidatul PSD la Primăria Capitalei, preşedintele de onoare al PSD a răspuns: "Omul are voinţă, dar nu-i suficient. Asta-i bine, că pe de o parte are determinare şi asta-i necesar pentru un om, să fie hotărât, să lupte pentru o anumită poziţie, dar asta nu-i suficient".
El a ţinut să precizeze că decizia privind candidatul formaţiunii pentru Primăria Bucureşti "este încă în laborator".
Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a anunţat, săptămâna trecută, că varianta pe care va merge conducerea partidului este de a valida decizia PSD Bucureşti privind candidatura primarului Sectorului 5, Marian Vanghelie, la Primăria Generală a Capitalei.
Ulterior, el a revenit, precizând că o decizie finală cu privire la candidatul pentru Primăria Capitalei nu a fost luată încă de conducerea partidului.
Vanghelie şi Iliescu, au avut, luni, în BPN, câteva schimburi de replici, liderul PSD Bucureşti acuzându-l pe preşedintele de onoare că nu ar fi de stânga, iar acesta spunându-i primarului Sectorului 5 că ar trebui să coboare cu picioarele pe pământ, potrivit unor surse din partid.
Vanghelie, a declarat, luni, înaintea BNP, că nu îl interesează cine îl susţine şi cine nu pentru a fi desemnat candidat la Primăria Bucureştiului.
Iliescu a declarat, luni, că în şedinţa BPN nu s-a discutat nominal nicio situaţie privind candidaturile pentru primării. Iliescu a declarat că lista finală a candidaturilor PSD pentru marile oraşe va fi validată în Comitetul Executiv, care va avea loc după summit-ul NATO.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Niste caragiosi ipocriti si jalnici, numai buni pentru smoala si fulgi si pentru tot dispretul pe care-l merita.