sâmbătă, martie 22, 2008

CNADNR face următoarele precizări


1. CNADNR (Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România) nu a plătit şi nu va plăti niciun leu din fondurile sale, publice sau private, companiei ATS pentru exproprieri.

2. Plata exproprierii se va face către actualul proprietar – SC Cozmo Grup Ro SRL (în situaţia în care imobilul nu va fi revândut).

3. Pentru toate proiectele de infrastructură rutieră, hotărârile de guvern de expropriere conţin proprietarii imobilelor conform documentaţiei cadastrale la momentul întocmirii acestor documentaţii.
La momentul întocmirii documentaţiei cadastrale pentru imobilul în discuţie (iunie 2007), proprietarul imobilului era firma ATS, fapt care explică apariţia acesteia ca proprietar aparent în Hotărârea de Guvern.
Astfel de situaţii sunt frecvente, iar de la întocmirea documentaţiei cadastrale de expropriere şi până la exproprierea efectivă s-au observat schimbări de până la 25% dintre proprietari, deoarece statul român nu poate interzice unui proprietar ca acesta să îşi tranzacţioneze proprietatea.
În cazul de faţă, deşi elaborarea documentaţiei cadastrale pentru imobilele din Otopeni a fost realizată relativ repede, procesul privind restul imobilelor necesare lărgirii centurii, aflate în municipiul Bucureşti, a decurs încet, datorită multiplelor suprapuneri de proprietăţi constatate pe raza municipiului Bucureşti.
Acest fapt explică durata relativ mare de la momentul elaborării documentaţiei cadastrale pentru imobilele din Otopeni şi până la publicarea Hotărârii de Guvern pentru obiectivul de lărgire la patru benzi a Centurii Bucureşti între DN 1A şi DN 1.

4. CNADNR, începând cu data de astăzi, a emis o Decizie privind obligativitatea reactualizării datelor referitoare la proprietarii imobilelor expropriate la momentul întocmirii proiectului de Hotărâre de Guvern de expropriere.

Niciun comentariu: