vineri, martie 07, 2008

Dezbatere privind schimbările climatice


British Council în parteneriat cu Academia Română, Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică şi Asociaţia Ad Astra organizează sâmbătă, 8 martie 2008, ora 11.00, la Biblioteca Academiei Române (Calea Victoriei 125), Amfiteatrul „Ion Heliade Rădulescu”, o dezbatere privind schimbările climatice
Evenimentul face parte dintr-o serie de evenimente integrate în proiectul „Beautiful Science” iniţiat de British Council România, al cărui principal obiectiv este acela de a încuraja cât mai mulţi tineri să opteze pentru cariera de cercetător.
Dezbaterea va fi condusă de un grup de oameni de ştiinţă români şi britanici printre care Roxana Bojariu, membru al grupului de autori ai celui de-al IV-lea raport al Grupului Internaţional pentru Studiul Schimbării Climei şi Dudley Shallcross, profesor de Chimie Atmosferică la Universitatea Britstol şi va fi moderată de Gabriel Giurgiu, redactor TVR.
Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică, în baza „Memorandului de Înţelegere”, semnat în data de 7 noiembrie 2006, este alături de British Council în demersul de a stabili cadrul necesar pentru ca activităţile de colaborare să contribuie la maximizarea impactului şi dezvoltarea conceptului acestui proiect. Pe de altă parte, British Council a acceptat provocarea de a îmbunătăţi procesul de comunicare a ştiinţei, în ideea de a o aduce cât mai aproape de publicul larg. Participarea la dezbatere se face pe bază de invitaţii, care pot fi obţinute scriind la adresa de e-mail dana.radler@britishcouncil.ro Detalii suplimentare : http://www.britishcouncil.ro/debates, telefon 021/307.96.39.

Niciun comentariu: