luni, martie 03, 2008

Liberalii discuta abia azi despre numirea lui Predoiu


Conducerea liberală se reuneşte, astăzi, în şedinţa Biroului Politic Central al formaţiunii, mai mulţi vicepreşedinţi intenţionând să-i reproşeze premierului Călin Popescu Tăriceanu faptul că nu au fost consultaţi în cazul nominalizării lui Cătălin Predoiu la Justiţie.
Majoritatea membrilor Biroului Politic Central al PNL au aflat din presă despre nominalizarea lui Cătălin Predoiu la Justiţie, mulţi dintre ei neştiind cine este noul coleg din Cabinetul Tăriceanu.
Deşi numai senatorul Radu Stroe a ieşit public afirmându-şi nemulţumirea faţă de decizia premierului, mai mulţi vicepreşedinţi, printre care Ludovic Orban sau Norica Nicolai, reclamă modul nestatutar în care a fost luată decizia acestei nominalizări. Crin Antonescu a negat oficial că ar exista tensiuni în partid pe această temă, iar Ludovic Orban a spus că Ministerul Justiţiei este o problemă a premierului şi preşedintelui. Şi Antonescu şi Orban au fost, însă, de acord că Predoiu este o soluţie bună.
Liderii PNL ştiau că Tăriceanu va apela la numirea lui Teodor Meleşcanu pentru un nou mandat de interimar la Justiţie. Totuşi, despre nominalizarea lui Predoiu ştiau, încă din cursul dimineţii de vineri, Bogdan Olteanu, Puiu Haşotti şi Dan Motreanu, susţin surse din partid.
În aceste condiţii, deşi sunt conştienţi că nominalizarea unui ministru intră în atribuţiile premierului, mai mulţi vicepreşedinţi PNL îi vor cere explicaţii lui Tăriceanu pentru decizia de vineri.
De asemenea, este de aşteptat ca liderii liberali să aibă o discuţie lămuritoare în cazul lui Radu Stroe, care fusese nominalizat de BPC pentru postul de ministru al Apărării.

Eu cred că liberalii sunt un pic debusolaţi. Domnul Crin Antonescu afirma hotărât: "Cătălin Marian Predoiu este membru PNL din 1991, a fost unul dintre membrii care nu au făcut o carieră administrativă sau politică". Domnul ministru Predoiu afirmă şi el astăzi că este simpatizant al ideilor şi doctrinei PNL dar... nu este membru nici unui partid politic. Nu ştiu exact cine, dar cineva învârte mămăliga invers. Ori Crin Antonescu habar nu are în ce lume liberală trăieşte, ori domnul ministru are o memorie precară dacă uită un asemenea lucru important. Politica a intrat în putrezire... mai trebuie un Hamlet care să observe că e ceva putred în viaţa politică românească.

Niciun comentariu: