luni, martie 03, 2008

Pentru PDL 25 mai e OK


Partidul Democrat Liberal propune ca alegerile locale să aibă loc în data de 25 mai, iar campania electorală să înceapă cu o lună mai devreme, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă la Galaţi, Mircea Toader, preşedintele PDL Galaţi, fost secretar de stat în MAI.
"Partidul Democrat Liberal m-a mandatat să anunţ că propunerea noastră pentru desfăşurarea alegerilor locale este 25 mai, adică într-o duminică. Prin această propunere se acoperă noile prevederi legislative, potrivit cărora data alegerilor trebuie să fie anunţată cu 75 de zile înainte", a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, Toader, preşedintele PDL Galaţi.
Acesta susţine că, dacă se trece de data propusă de PDL, se depăşeşte mandatul de patru ani pe care îl au aleşii locali şi atunci apar alte probleme, cum ar fi faptul că primarii şi consilierii nu mai au drept de semnătură.
Victor Paul Dobre, secretar de stat în MIRA, cel care se ocupă de organizarea alegerilor, nu a putut fi contactat pentru a exprima un punct de vedere. În schimb, în urmă cu o lună, când Toader a făcut aceeaşi afirmaţie, Dobre l-a contrazis, spunând că data de 25 mai e în perioada analizată de Guvern, dar că nu e nimic stabilit concret.

7 comentarii:

pescarusul argintiu spunea...

Probabil ca este un "cadou" pentru ziua de nastere a colegului de partid concurent Ludovic Orban... care va implini taman pe 25 Mai, 45 de ani - varsta unei parguite maturitati.
Dupa savarsirea alegerilor, frumos ar fi sa ciocneasca PDL-ul un pahar de sampanie si sa guste un fursec cu sarbatoritul ministru PNL-ist, in zi de important rasunet pentru ambele parti.

Bibliotecaru spunea...

La asta nu m-am gândit.

Anonim spunea...

domnule toader sunt din scanteiesti acest bute nu are ce cauta in sectia de votare a furat sute de milioane lasatil pe basarab severin sa isi faca treaba facem ce trebuie asa ati spus cu respect oanca ionut

Anonim spunea...

domnule toader acest bute a declarat ca de la scanteiesti din primarie va iesi la pensie.cand a candidat acum 4 ani a spus ca va asfalta toate strazile si a trecut 4 ani si strazile asau ramas cu toata stima va spun jos bute ,jos mafia, jos psdul.,

Anonim spunea...

sunt lungu marin sunt consilierul primarului bute gheorghe si aacesta ma PUNEA SA SPUN LA OAMENI SA IL VOTEZE PE BUTE IN SECTIA DE VOTARE CU MAI MULTI INDIVIZI PRIN INCINTA SECTIEI DE VOTARE CHEAR DACA A INTRATTTTTTTT IN TTTTURRRRRRRUL DOIIIIIII CU ILIE CIPRIAN DOMMMNULE TOADER DATIL AFARA VAAAAA ROG FRUMOSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS

Bibliotecaru spunea...

Eu tot nu înţeleg cine este domnul Toader?
AM găsit în schimb un articol în Evenimentul zilei despre domnul Bute.

Primar acuzat ca a incasat ilegal ajutoare sociale
Localnicii din comuna Scanteiesti spun ca edilul-sef, Gheorghe Bute, a incasat banii de la stat in numele lor.



Cateva zeci de persoane din comuna galateana Scanteiesti sustin ca primarul Gheorghe Bute (PSD) a intocmit liste false cu persoanele care trebuiau sa beneficieze de ajutor social si a incasat banii pe care acestia ar fi trebuit sa-i primeasca.

„Nu mi-a venit sa cred cand am venit la primarie pentru o alta problema, iar acolo mi s-a spus, cred ca din greseala, ca sunt pe lista cu ajutor social. Cand am intrebat de cat timp sunt si de ce nu mi s-a spus ca am de luat acest tip de ajutor, nu mi s-a dat niciun raspuns. Cred ca primarul ne-a luat banii”, sustine revoltata Sanda Patriche, o localnica din Scanteiesti. Pe lista cu pricina s-au mai regasit si alte zeci de persoane din comuna, desi nu au primit niciun ban din ajutorul respectiv.

„Mie mi s-a spus ca am ajutor social de la inceputul aplicarii legii (din 2001 - n.r.), insa pana acum nu mi-au dat niciun ban. Sunt vaduva, am sapte copii si nu am luat niciun ban din ajutorul social”, povesteste cu amaraciune si Victoria Vranceanu.

Primarul ascunde listele

De cealalta parte, primarul Gheorghe Bute, care este si vicepresedinte al Asociatiei Comunelor din Romania, sustine ca nu are niciun amestec si ca persoanele din cadrul primariei care au gresit vor raspunde in fata legii.

„Le-am spus oamenilor care se cred nedreptatiti sa faca reclamatii la organele de ancheta, asta e tot ce pot sa fac”, spune edilul Gheorghe Bute. Cu toate acestea, primarul a refuzat sa faca publice listele cu persoanele care au primit ajutorul social in ultimul an. „Ce vreti acum, sa intrerup activitatea intregii primarii ca sa va dau listele”, si-a explicat reactia primarul Gheorghe Bute.

In ceea ce priveste reactia Directiei de Munca si Protectie Sociala, care supravegheaza distribuirea ajutoarele sociale, conducerea sustine ca asteapta sesizari in scris.

„Noi asteptam ca oamenii sa vina sa faca o cerere scrisa ca nu si-au incasat ajutorul social, ca sa facem verificarile necesare. Pana acum nu am primit notificari de la Scanteiesti ca nu s-au incasat de catre asistati banii din ajutorul social. Oricum, daca nu vom primi niciun fel de cerere, ne vom autosesiza saptamana viitoare si vom face cercetari”, sustine Olimpia Ralea, director la Directia de Munca si Protectie Sociala Galati.

Nivelul lunar al ajutorului social oferit de stat este de 173 de lei pentru familiile cu doua persoane si de 241 de lei pentru familiile formate din trei persoane, in timp ce familiile cu cinci membri primesc 356 de lei.

De altfel, primarul Gheorghe Bute nu ar fi la prima „afacere” de acest tip. In luna mai 2007, Judecatoria Galati l-a condamnat la un an si sapte luni cu suspendare si plata a 237.200 de lei.

Motivul: in perioada 2000-2006, Gheorghe Bute a angajat fictiv la firma sa 73 de someri, cu varsta peste 45 de ani, si a incasat ilegal 170.000 de lei de la stat, sub forma de subventii si facilitati acordate firmelor care angajeaza someri.


Domnul Lungu Marin, cine este domnul Toader şi de unde să-l dea afară pe domnul Bute?

Anonim spunea...

domnul toader este presedintele pd-l galati daca nu poate domnul toader poate durbaca eugen in ziua alegerilor de duminica 15 06 2008 bute a dat cate 3 milioane de persoana ca sa il voteze` si a iesit primar pe la miezul nopti o gasca cu vreo 30 de baiete peste 18 ani in frunte cu lungu marin si fratele domnului bute`bute apostu zis apostel sau dus la fostul candidat oanca iulian si la ciucur elena tot fost candidat si i-au huiduit timp de 20 de minute si dupa ce au terminat au plecat la barul domnului bute gheorghe