joi, martie 06, 2008

Mitsubishi


Premierul Călin Popescu-Tăriceanu s-a întâlnit astăzi cu o delegaţie a producătorului japonez de autovehicule Mitsubishi, companie care este interesată de o eventuală investiţie în România.
Primul-ministru a spus că în România industria auto este, la ora actuală, una dintre cele mai puternice ramuri industriale şi că dezvoltarea, în continuare, a acesteia, atât din punct de vedere al producţiei propriu-zise, cât şi al producţiei de subansamblelor şi componentelor este prioritară pentru autorităţi.
„Proiectul meu şi al Guvernului este crearea unei industrii auto puternice în România. În plus, potenţialii investitori pot beneficia de forţă de muncă bine calificată, atât la nivel mediu, cât şi universitar”, a spus primul-ministru.
Şeful Executivului a prezentat experienţa de succes a producătorului francez Renault, care a preluat uzinele Dacia, şi a amintit faptul că un al doilea mare producător, compania Ford, va finaliza în curând preluarea uzinelor Daewoo de la Craiova.
Primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu a invitat producătorul japonez să analizeze, la rândul său, posibilitatea de a deschide o unitate de producţie în România, având în vedere experienţa grupului japonez pe piaţa românească.

Niciun comentariu: