marți, martie 11, 2008

Norica Nicolai este noul preşedinte al Comisiei juridice din Senat


Senatorul PNL Norica Nicolai a fost aleasă, marţi, cu unanimitate de voturi, preşedinte al Comisiei juridice din Senat, post rămas vacant în urma demisiei lui Peter Eckstein Kovacs.
Decizia privind numirea în funcţia de preşedinte al Comisiei juridice a senatorului PNL Norica Nicolai a fost luată într-o şedinţă cu uşile închise a comisiei.
La final, Norica Nicolai a anunţat că a fost validată de membrii Comisiei juridice cu unanimitate de voturi, propunerea pentru deţinerea acestei funcţii fiind făcută tot de membrii comisiei.
Senatorul PNL a precizat că deţinerea acestei funcţii nu intră în conflict cu funcţia de vicepreşedinte al Senatului pe care o deţine. Ea a arătat că Regulamentul Senatului interzice cumulul de funcţii numai în ceea ce priveşte conducerea comisiilor permanente, nu şi în privinţa reprezentării în conducerea Parlamentului.
Norica Nicolai a mai spus că UDMR nu a solicitat un schimb sau preşedinţia altei comisii de specialitate din Senat, întrucât, iniţial, preşedinţia Comisiei juridice revenise PNL şi fusese cedată UDMR.

Niciun comentariu: