marți, martie 11, 2008

Plan privind relaţia România - Rusia


PC cere instituţiilor guvernamentale să iniţieze un plan de discuţii privind relaţia dintre România şi Rusia, pentru ca summit-ul NATO de la Bucureşti să fie un prilej de a aborda cu partea rusă problema importurilor de gaze din această ţară, a declarat, marţi, secretarul general al PC Codruţ Şereş.
Şereş a precizat că acest plan trebuie discutat cu partidele politice şi că este necesară şi implicarea unor experţi din domeniu.
Codruţ Şereş a arătat că acest plan poate fi demarat fie de Guvern, fie de Preşedinţie, pentru a nu exista reticenţe la nivelul uneia dintre părţi.
"Credem că organizarea summit-ului NATO la Bucureşti şi posibilitatea prezenţei la noi în ţară a unuia dintre cei doi oameni importanţi din Rusia ar fi un bun prilej de a aduce în discuţie relaţiile economice dintre România şi Rusia, în special problema importurilor de gaze din Rusia", a precizat secretarul general al PC.
El a spus că România nu trebuie să rămână, după summit-ul NATO, numai cu prezenţa oamenilor importanţi din lume şi cu amintirea aglomeraţiei create, ci şi cu o agendă concretă a relaţiilor româno-ruse.

Niciun comentariu: