vineri, martie 07, 2008

Oficiului Veterinar şi pentru Alimente (FVO)


În perioada 10 – 14 martie 2008 experţi ai Oficiului Veterinar şi pentru Alimente (FVO) vor desfăşura în România o misiune privind controalele reziduurilor de pesticide în şi pe alimentele de origine vegetală.
Obiectivele misiunii se axează pe evaluarea progreselor înregistrate în organizarea serviciilor responsabile, a modului de aplicare a procedurilor de inspecţie şi de prelucrare a probelor pentru reziduurile de pesticide.
În cadrul vizitei vor avea loc întâlniri şi discuţii cu reprezentanţi ai tuturor autorităţilor implicate în controlul oficial al reziduurilor de pesticide (Autoritatea Naţionala Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Ministerul Sănătăţii Publice, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Ministerul Mediului şi Dezvoltării Rurale).
Agenda misiunii include deplasări în teritoriu la Direcţii Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, inclusiv la laboratoarele implicate în controlul reziduurilor la pesticide.
De asemenea, va avea loc o vizită la un depozit de destinaţie pentru produsele de origine nonanimală importate, pentru a verifica aplicarea procedurilor şi modul de prelevare a probelor.

Niciun comentariu: