vineri, martie 07, 2008

Liga Navală Română


Ministrul Apărării, Teodor Meleşcanu, a transmis un mesaj membrilor Ligii Navale Române care împlineşte sâmbătă, 8 martie, 80 de ani de la înfiinţare.
„În familia flotelor militare ale statelor NATO, marinarii militari români sunt parteneri de încredere şi apreciaţi profesional. Ştim că în formarea lor cei care astăzi purtaţi însemnele gradelor superioare aţi avut o contribuţie importantă, prin pregătirea şi formarea dobândite în instituţiile de învâţământ, în comandamente şi la nave, acolo unde v-aţi exercitat atribuţiile funcţiilor deţinute şi le-aţi îndrumat paşii în atât de frumoasa, dar şi dificila profesie de marinar”, se arată în mesajul ministrului Apărării, Teodor Meleşcanu.
Liga Navală Română a luat fiinţă la 8 martie 1928 şi reuneşte cadre militare, în rezervă şi în retragere, care au activat în structuri ale marinei militare - comandamente, unităţi maritime şi fluviale, precum şi personal pensionat din marina civilă - ingineri, specialişti în construcţia de nave, naviganţi în marina comercială şi de pasageri.

Niciun comentariu: