luni, martie 24, 2008

Opera Naţională Bucureşti...


La finalul lunii martie, Opera Naţională Bucureşti (ONB) se va bucura de prezenţa unor voci importante ale scenei lirice internaţionale.
Soprana Eliane Coelho şi mezzosoprana Ildiko Szönyi vor interpreta Requiem-ul lui Giuseppe Verdi, alături de doi mari artişti ai Operei – Marius Manea şi Pompeiu Hărăşteanu. Îşi vor da concursul corul şi orchestra ONB. Concertul va avea loc sub bageta dirijorului Vlad Conta, în zilele de 28 şi 29 martie, începând cu ora 18.30.
Eliane Coelho, oaspete fidel al Operei Naţionale Bucureşti, a încântat deja publicul bucureştean graţie interpretării rolurilor titulare din Manon Lescaut, Tosca şi Simon Boccanegra. De-a lungul ultimilor ani, soprana de origine braziliană a dat viaţă celor mai importante partituri de operă, cântând pe scena marilor teatre lirice europene precum Opera de Stat din Viena, Opera de Stat Bavareză din München, Scala din Milano, Opera de Stat din Berlin, Opera Bastille din Paris, Opera Naţională Galeză.
Născută în Ungaria, dar stabilită în Germania, mezzosoprana Ildiko Szönyi şi-a început cariera la Opera din Budapesta, fiind apoi angajată la Opera din Graz (Austria), unde şi-a îmbogăţit repertoriul cu marile roluri de operă. În prezent, este angajată a Teatrului Aalto din Essen (Germania), dar continuă să cânte ca artist-invitat al teatrelor lirice din Berlin, Basel, Viena, Augsburg, Frankfurt, Graz, Dresda, Tokyo.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Fiind ultima postare folosesc acest spatiu si ce postez cred ca este evident:

alegatorul vesel spune:

martie 24, 2008 la 12:21 am
@ ion adrian
pentru o intrebare cu raspuns simplu te-ai aprins cam tare.
Nu ma interseaza sa fiu pe prima pagina. Daca era asa incercam in stilul tau sa ma cert cu toata lumea. Dar cand vorbesti, de fapt scrii, numai generalitati, sunt normale intrebarile.
Sunt extrem de surprins de multitudinea de persoane care ar avea capacitate de obiectivare.
In DEX vei gasi cu siguranta cuvinte rare si le poti aplica, asa sa te lipesti de prima pagina.

Aya spune:

martie 24, 2008 la 12:41 am
@

Adrian Nastase

NU as vrea sa crezi ca mi-a luat-o temperamentul inaintea ratiunii de aceea voi incerca sa inlatur afectul din replica.
Te rog, cand mai formulezi raspunsuri precum cel dat lui “Steli Andrei” (legat de Costel Busuioc) gandeste-te ca asta se vrea de la tine: sa-ti inhibi (de “teama” de a nu fi considerat “politicianist”) orice pornire fireasca de om si de intelectual. Sa PARI un robot!
Ce Dumnezeu!
Doar cunosti mai bine ca un miriad de consilieri ce “elemente-cheie” vor sa inhibe in tine!

Aya spune:

martie 24, 2008 la 12:44 am
@

Draghi

Cata dreptate poti avea, fara sa vrei!
Tu chiar poti lipsi unora!

Aya spune:

martie 24, 2008 la 12:54 am
@

Marian Banica

Esti inteligent si temperamental.
Bun venit!

Am convingerea ca nu te va deranja un sfat prietenesc: corecta documentare te fereste de greseli care, uneori, pot altera valoarea intregului.

Foarte curand, la Bucuresti, nu va fi sommet-ul francofoniei (aceasta e formularea corecta) ci summit-ul NATO (doua reuniuni la varf total diferite).

ion adrian spune: Parerea ta asteapta sa fie OK

martie 24, 2008 la 10:50 am
Ma cert numai cu prostii si cu ticalosii de multe ori ambele calitati fiind reunite.

ion adrian spune: Parerea ta asteapta sa fie OK

martie 24, 2008 la 3:17 pm
@Manuela,
Exista vre-un motiv pentru care textulde un rand si ceva, postat de mine la 10:50 se afla inca la moderare, desi raspundeam la niste insulte evidente ale unuia cu care incheiasem politicos si prevenitor o discutie?

Textul inca la moderare este:

Ma cert numai cu prostii si cu ticalosii de multe ori ambele calitati fiind reunite.

ion adrian spune: Parerea ta asteapta sa fie OK

martie 24, 2008 la 3:19 pm
PS Am uitat sa mentionez ca nu mai se blocheaza blogul ca sa fiu eu amanat si deci apar postari ulterioare pe care le pot vedea toti.
Sa stiti ca daca dorinta voastra este sa ma retrag, exprimati-o fara insulte si ma conformez.

PS. adevarul ca eu la 10:50 raspundeam unei postari anterioare in timp a Alegatorului Vesel care a fost mutata mai sus de moderator nu stiu de ce, iar in rest totul se vede urmarind postarrile existente actual.
Cred ca acum lucrurile sunt clare.