luni, martie 24, 2008

Refuzată de foştii PD-işti


Revenirea fostului deputat Mona Musca in politica ar putea arunca in aer mariajul si asa destul de fragil dintre oamenii lui Boc si cei ai lui Stolojan. In vreme ce fostii liberal-democrati incearca de zor sa o convinga pe Musca sa candideze pentru un nou mandat de parlamentar sub sigla PD-L, subalternii lui Boc nici nu vor sa auda de asa ceva, declarånd ferm ca se opun intrarii in partid a unui fost colaborator al Securitatii. Deocamdata, Mona Musca nu spune nici ca ar vrea, nici ca n-ar vrea sa revina in politica, ci doar asteapta sa vada care sunt reactiile celor din PD-L.
Vicepresedintele PD-L Valeriu Stoica a declarat ieri pentru «Gardianul» ca a avut mai multe discutii de tatonare cu fosta sa colega liberala Mona Musca pentru a o convinge sa profite de introducerea votului uninominal si sa-si incerce din nou sansele in politica, incercand sa candideze pentru un mandat de senator la Prahova. „Nu a fost o discutie oficiala, la nivel de partid... Eu am fost cel care a discutat cu dna Musca, rugand-o sa-si reevalueze pozitia si sa revina in politica. Mona Musca nu a luat deocamdata nici o decizie, a spus doar ca mai reflecte
aza...“, a aratat Stoica, precizand ca va mai avea astfel de tatonari cu fostul deputat si in perioada urmatoare.
Stoica: Frunzaverde a mai avut pozitii singulare
Fostul presedinte liberal a recunoscut ca revenirea Monei Musca si eventuala intrare in PD-L nu a fost discutata in partidul lui Boc si ca e posibil sa se manifeste unele tensiuni. «Unii vor vota pentru, altii vor fi contra, dar pentru a se supune la vot aceasta chestiune, e nevoie ca mai intai Mona Musca sa ia o decizie», a explicat Stoica. El a avut si o justificare pentru atitudinea contrara manifestata deja de vicepresedintele PD-L Sorin Frunzaverde. «Nu ar trebui sa uitam ca dl Frunzaverde a avut o pozitie singulara si atunci cand s-a pus problema fuziunii PD cu PLD si schimbarii denumirii partidului in PD-L... Este dreptul lui sa aiba ce pozitie doreste si in privinta revenirii dnei Musca» , a fost de parere Stoica. Lobby pentru reintoarcerea Monei Musca face si fostul liberal, actual democrat-liberal Gabriel Sandu.
Nu vrea sa fie coleg cu un fost securist
De partea cealalta, vicepresedintele PD-L Sorin Frunzaverde nici nu vrea sa auda de posibilitatea de a fi coleg de partid cu Mona Musca. «Daca acest lucru este real (intrarea in PD-L a lui Musca- n.r.), eu sunt impotriva acestei reintoarceri, pentru ca ea a fost colaborator al Securitatii si pentru ca a avut neinspiratia, cred eu, sa si spuna ca nu a fost colaborator (...) Eu, ca si vicepresedinte al PD-L, nu sunt de acord sa vina un fost colaborator al Securitatii cu mine in partid», a declarat Frunzaverde. El a mai spus ca la nivelul conducerii partidului nu s-a discutat despre acest lucru, dar ca personal a intrebat-o totusi pe Roberta Anastase, liderul PD-L Prahova, de posibila candidatura a Monei Musca pentru un mandat parlamentar in acest judet. «Roberta mi-a spus ca nici ea nu e de acord ca Mona Musca sa vina la organizatia Prahova», a tinut sa precizeze liderul democrat-liberal.
PD-L Prahova are echipa completa de candidati
La randul sau, europarlamentarul Roberta Anastase a declarat pentru «Gardianul» ca nu stie nimic despre intentia Monei Musca de a-i face concurenta in judet. «In acest moment, PD-L Prahova are echipa completa si o sa trimitem listele de candidati la centru pana pe 31 martie a.c., asa cum s-a stabilit la ultimul Colegiu Director. Noi nu am solicitat Bucurestiului sa ne trimita oameni pe care sa-i punem pe listele noastre, pentru ca avem resurse umane calificate care sa raspunda cerintelor electoratului»,a spus Anastase, precizand ca totusi «fiecare are optiunea politica personala», prin urmare si Musca, fosta deputata neavand decat sa-si incerce sansele, dar nu cu PD-L in spate. Mona Musca a renuntat la mandatul de deputat in martie 2007, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti i-a respins contestatia facuta la decizia CNSAS, conform careia a facut politie politica. Intrarea pe usa din spate a Monei Musca in PD-L nu e singurul subiect care tensioneaza relatiile intre fostii democrati si fostii liberal-democrati, nevoiti sa convietuiasca sub umbrela partidului prezidential, PD-L. Recent, secretarul general al PD-L, Vasile Blaga, anunta ca ii va urechea pe cei „doi copii veniti de la PLD“ care dau presei informatii de la discutiile din BPN doar pentru a-si face imagine buna. (Luminita Castali)

PD-L ● Întoarcerea Monei Muscă, privită cu ostilitate
Europarlamentarul PD-L Sorin Frunzăverde se opune revenirii fostei deputate Mona Muscă în partid, pentru că "a fost colaborator al Securităţii".
După ce în presă au apărut informaţii conform cărora Mona Muscă are de gând să revină în politică, unii dintre democrat-liberali s-au grăbit să-şi declare susţinerea pentru ea şi pentru o eventuală candidatură a sa pentru un mandat parlamentar. Părerea lor nu este însă susţinută şi de europarlamentarul PD-L Sorin Frunzăverde, care a declarat sâmbătă că este împotriva întoarcerii Monei Muscă în partid, "pentru că a fost colaborator al Securităţii şi pentru că a avut neinspiraţia să şi spună că nu a fost colaborator". El a anunţat că "ia această atitudine" în calitatea pe care o are, de vicepreşedinte al PD-L, care nu este de acord "să vină" un fost colaborator al Securităţii cu el în partid.
ROBERTA N-O VREA. Întrebat dacă la nivelul conducerii partidului s-ar putea lua în discuţie revenirea Monei Muscă în PD-L, Sorin Frunzăverde a precizat că, în urma informaţiilor apărute în presă pe acest subiect, a avut o discuţie cu Roberta Anastase, preşedintele organizaţiei de la Prahova, "pentru că acolo s-a vehiculat că ar dori să se întoarcă doamna Mona Muscă, la nivel de zvon". Frunzăverde a spus că nici Roberta Anastase nu ştia despre o astfel de intenţie din partea Monei Muscă de a candida pentru un post de senator în această filială. "Roberta mi-a mai spus că nici ea nu este de acord ca Mona Muscă să vină la organizaţia Prahova", a încheiat Frunzăverde.
DOAR ZVONURI DEOCAMDATĂ. Fosta deputată liberal-democrată Mona Muscă a demisionat la 7 martie 2007 din Parlament, după ce Curtea de Apel Bucureşti i-a respins contestaţia la decizia CNSAS conform căreia a făcut poliţie politică. O dată cu demisia din Camera Deputaţilor, Muscă s-a retras şi din viaţa politică şi din cea publică. Ea a rămas izolată mai bine de un an. În urmă cu o săptămână însă au apărut în presă speculaţii conform cărora Mona Muscă are de gând să se întoarcă în politică şi să-şi anunţe candidatura la Senat în colegiul uninominal Prahova. Prim-vicepreşedintele şi vicepreşedintele PD-L, Theodor Stolojan respectiv, Gabriel Sandu, au anunţat că partidul o va susţine dacă va dori să candideze. Ulterior însă Mona Muscă a transmis că nu a declarat niciodată nimănui că s-ar întoarce în politică. (Dana Piciu )

Niciun comentariu: