luni, martie 03, 2008

Radu Berceanu candidat al CJ Dolj


Preşedintele PDL Dolj, Radu Berceanu, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că va candida pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, după "18 ani şi o lună", timp în care a fost fie deputat, fie senator.
În cazul în care va fi aprobat amendamentul PSD privind desemnarea preşedinţilor de consilii judeţene prin vot uninominal, preşedintele PDL Dolj, Radu Berceanu, şi-a declarat disponibilitatea de a candida pentru funcţia de preşedinte al CJ Dolj.
"Voi candida la preşedinţia consiliului. Voi rămâne timp de patru ani în judeţ. De ce să mă mai tenteze un mandat de senator? Sunt parlamentar de 18 ani şi o lună", a spus Berceanu.
Potrivit unor surse din PSD, mai mulţi preşedinţi de CJ ai PSD şi-ar fi exprimat, înaintea şedinţei BPN de joi, nemulţumirea faţă de faptul că amendamentul privind introducerea votului uninominal pentru CJ a fost respins de Comisia de cod electoral, propunând ca PSD să adopte o poziţie oficială în acest sens.
Membrii Comisiei de cod electoral, întruniţi marţi, au finalizat raportul privind introducerea votului uninominal, documentul fiind adoptat cu 12 voturi "pentru" şi unul "împotrivă", proiectul legislativ urmând să fie supus votului plenului Camerei Deputaţilor în data de 3 martie.
Un amendament al parlamentarilor PSD, privind inserarea modalităţii de alegere a preşedinţilor Consiliilor Judeţene, a fost respins, motivându-se că acest aspect va fi reglementat de legea alegerilor locale, proiect legislativ aflat în circuitul legislativ.

Observ un lucru curios. Mulţi dintre greii partidelor nu-şi mai doresc poziţii de expunere gen primar al Capitalei, senator, deputat... Poate ar trebui să deschidem la maxim un ochi pentru a vedea faţeta ascunsă a acestui fenomen.

Niciun comentariu: