marți, martie 18, 2008

Senatori români în Irak


Militarii români dislocaţi în baza militară “Dracula”, din Tallil, au fost vizitaţi duminică, 16 martie, de reprezentanţi ai Comisiei de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Senatul României. Delegaţia a fost formată din senatorii Ilie Stoica vicepreşedinte al Comisiei, Jan Vraciu, Ştefan Aldea, consilier şi Danuţ Stoica, şef birou senatorial. Aceştia au fost însoţiţi de general locotenent dr. Florian Pinţă, comandantul Comandamentului 2 Operaţional Întrunit, şi general de flotilă aeriană Aurel Stanciu, şeful Direcţiei Operaţii din Statul Major General.
La sosirea în Tallil, delegaţia a fost întâmpinată de Seniorul Naţional al României în Irak, generalul de brigadă Gabriel Gabor, şi de Consulul României la Bagdad, Cristian Voicu.
Comandantul Batalionului 151 Infanterie “Lupii negri”, locotenent-colonelul Dan Cîşlariu, i-a informat pe membrii comisiei de apărare despre structura, capabilităţile şi dotarea unităţii pe care o comandă, modul de utilizare a resurselor aflate la dispoziţie, situaţia de securitate din zonă, precum şi despre misiunile pe care le execută militarii români în provinciile Dhi Qar şi Al Muthanna. Au fost vizitate apoi spaţiile în care îşi desfăşoară activitatea militarii români.
La întâlnire au fost prezenţi reprezentanţi ai Coaliţiei Multinaţionale care au subliniat importanţa misiunilor contingentului românesc şi buna cooperare pe timpul activităţilor comune.

Niciun comentariu: