marți, martie 18, 2008

Joc şi dezvoltare: asistenţa pentru copiii cu dizabilităţi


Misiunea Permanentă a României la ONU a organizat la 17 martie a.c, cu participarea doamnei Andreea Marin Bănică, Ambasador al Bunăvoinţei pentru UNICEF în România, o dezbatere cu titlul „Joc şi dezvoltare: asistenţa pentru copiii cu dizabilităţi”. Au avut intervenţii reprezentanţi ai UNICEF, ai Departamentului pentru Informaţii şi ai unor organisme ONU cu responsabilităţi în domeniul drepturilor omului.
Instituţia Ambasadorului Bunăvoinţei instituie o cooperare utilă din perspectiva diseminării informaţiilor şi popularizării unor teme care fac subiectul unor acţiuni concertate ale ONU la nivel internaţional sau naţional.
Evenimentul din 17 martie are loc în contextul mai general al eforturilor de intrare în vigoare a Convenţiei ONU pentru persoanele cu dizabilităţi şi a Protocolului Opţional, după ratificarea acestora de 20 de state membre ale Naţiunilor Unite. Ministrul român de externe, Adrian Cioroianu, a semnat, la New York, Convenţia şi Protocolul Opţional al acesteia, la 26 septembrie 2007.
Asigurarea unei bune cooperări cu agenţiile ONU prezente în România în domenii de protecţie a drepturilor omului este una din preocupările constante ale MAE, dezbaterea organizată de ţara noastră la New York având şi o pronunţată componentă de diplomaţie publică.

Niciun comentariu: