luni, martie 17, 2008

Senzorii ar trebui să aibă spor de stress


Şedinţa Senatului a fost reluată, luni, după a ce fost întreruptă aproximativ 20 de minute din cauza declanşării accidentale a alarmei din sala de plen a acestei Camere.
Preşedintele de şedinţă, Norica Nicolai, a întrerupt şedinţa Senatului la scurt timp de la declanşarea alarmei în sala de plen, după ce devenise limpede că sistemul de alarmă nu se dezactivează.
Alarma s-a declanşat imediat după ce unul dintre senatori începuse să facă, la microfonul plenului, o declaraţie politică pe care o începuse cu cuvintele: "Vreau să trag un semnal de alarmă asupra...".
Nicolai a întrerupt şedinţa Senatului, însă sala de plen nu a fost evacuată.
La solicitarea preşedintelui de şedinţă, câţiva angajaţi ai serviciului de pază din Senat au încercat să dezactiveze sistemul de alarmă, fără însă a reuşi.
În cele din urmă, alarma a fost dezactivată, după aproape 20 de minute.
Mai mulţi senatori au opinat că declanşarea alarmei a fost o defecţiune şi nu cauzată de un exerciţiu de simulare, ei motivând prin faptul că Norica Nicolai a sunat la SPP, care a precizat că Serviciul nu a făcut verificări sau alte intervenţii la sistemul de alarmă.
Şedinţa a fost reluată în momentul în care s-a dezactivat sistemul de alarmă, Nicolai acuzând "starea tehnică deplorabilă".
Conform unor surse parlamentare, incidentul a fost cauzat de o defecţiune a unui senzor de incendiu, situat în spatele sălii de plen.
Contactat de MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al SPP, Bogdan Onea, a spus că Serviciul nu are atribuţii în gestionarea unor astfel de sisteme electronice.
La rândul lor, reprezentanţii Pompierilor, Poliţiei şi Jandarmeriei au declarat că nu a fost semnalat nici un incident la Senat, motiv pentru nu a fost necesară nici o intervenţie a lor.
Palatul Parlamentului, unde îşi are sediul Senatul, va găzdui, în perioada 2 - 4 aprilie, summit-ul NATO.

Niciun comentariu: