marți, martie 11, 2008

Singur împotriva tuturor


Preşedintele Traian Băsescu este în căutare de voturi ieftine şi nu a înţeles importanţa taxei auto, a declarat, marţi, la Giurgiu, premierul Călin Popescu Tăriceanu, arătând că îi va solicita şefului statului să nu îi mai trimită scrisori, pe care oricum le vede la televizor.
"În curând nu va mai trebui să primesc nicio scrisoare. Am să-i scriu preşedintelui să nu mai trimită scrisori, că văd că le primesc pe la televizor şi atunci nu mai are rost să strice atâta hârtie, stăm să ne uităm la televizor. Mi-aş dori, cum este peste tot în Europa, ca România să aibă un preşedinte responsabil, pătruns de probleme reale ale ţării şi nu permanent în alergare după voturi ieftine", a spus Tăriceanu.
El a arătat că taxa auto vizează o serie de probleme esenţiale pentru viaţa oamenilor, precum protecţia mediului, siguranţa rutieră, evitarea situaţiei în care România să fie transformată în cimitirul de maşini vechi al Europei şi atragerea investiţiilor în domeniul auto, precum cea realizată de Ford la Craiova, şi "un şir întreg de lucruri de acest gen pe care preşedintele ar fi trebuit să le ştie".
Tăriceanu a afirmat că regretă că preşedintele adoptă o asemenea poziţie, care face doar "să întărească convingerea" că şeful statului urmăreşte să câştige capital electoral din orice în loc să fie preocupat de soarta românilor şi de probleme cu adevărat importante.
Băsescu i-a trimis, marţi, o scrisoare lui Tăriceanu, în care îi cere să anuleze prin ordonanţă de urgenţă taxa auto, acuzându-l pe şeful Guvernului că prin aplicarea unor astfel de măsuri îi desconsideră pe români.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Prostul nu e prost destul pana nu e si fudul.
Am zis.

Anonim spunea...

Ps: cred ca se intelege ca ma ref la prim ministru.