marți, martie 11, 2008

Subprefectul de Argeş


Subprefectul de Argeş, Gheorghe Rizescu, va solicita DNA să verifice activitatea mai multor primării, pe care le acuză că au întocmit ilegal o serie de documente, transmite corespondentul AMOS News.
Astfel de cazuri (nu au fost elaborate, de exemplu, expuneri de motive la proiectele de hotărâre adoptate de Consiliile Locale) au fost înregistrate la Buzoieşti, Vedea, Căteasca şi Brăduleţ.
Rizescu a declarat însă că cea mai gravă situaţie a fost găsită la Valea Danului, acolo unde autorităţile locale nu au putut să pună la dispoziţia inspectorilor din Prefectură actele privind unele achiziţii publice din comună.
"Dacă în termen de trei zile de acum înainte nu primim actele respective, vom sesiza DNA. Vom face plângere la DNA, pentru că aşa nu se poate", a spus subprefectul

"Au apărut din nou minuni în deciziile instanţelor din Argeş, mai precis la Tribunal. Nu este posibil ca pentru aceeaşi cauză să fie emise decizii diferite de către complete de judecată din cadrul aceleiaşi instanţe, şi mă refer aici la Tribunalul Argeş. Astfel, în timp ce un complet ne admite cererea de recurs, alt complet de judecată o respinge.
Vom sesiza şi procurorul general de pe lângă Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie!“, a declarat Rizescu care a mai sesizat odată CSM pe marginea unor hotărâri judecătoreşti privind activitatea de fond funciar din Argeş.
CSM a oferit însă un răspuns catalogat de subprefect drept „paralel cu problema semnalată“. Şi de această dată, problemele care au făcut obiectul deciziilor Tribunalului Argeş sunt probleme de fond funciar. (Petre NIŢU)

Niciun comentariu: