miercuri, martie 12, 2008

Tăriceanu: Atenţie la cei care ţin un limbaj dublu!


Guvernul a aprobat astăzi o notă privind mandatul României la Consiliul de primăvară de la Bruxelles. Potrivit primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu una din temele importante ale evenimentului va fi strategia Lisabona pentru 2008-2010.


"Delegaţia României va susţine ca în această etapă accentul să se pună pe deblocarea potenţialului maxim al pieţei comune europene şi de asemenea, ceea ce vom discuta va fi iniţiativa europeană de îmbunătăţire a reglementării şi de reducere a birocraţie", a anunţat premierul.

Un alt subiect dezbătut la Consiliul de primăvară de la Bruxelles va fi legat de schimbările climatice şi energii. "Una din măsurile principale pe care se bazează lupta împotriva schimbărilor climatice este reducerea emisiilor de carbon şi doresc să reamintesc că obiectivul pe care Uniunea Europeană l-a asumat este reducerea emisiilor de carbon cu 20% până în anul 2020. La această măsură şi România s-a raliat", a precizat primul ministru.
Premierul a făcut legătură între temele dezbătute la Consiliul de primăvară de la Bruxelles şi mult discutata taxă de poluare care vizează reducerea emisiilor de bioxid de carbon.

"Atenţie la cei care ţin un limbaj dublu! Pe de-o parte, România se angajează la aceste eforturi de diminuare a consecinţelor schimbărilor climatice prin reducerea emisiilor de carbon, dar luptăm împotriva unei taxe pentru poluarea pe care autovehiculele o fac. Trebuie să ne hotărâm! Eu din punctul meu de vedere, nu am niciun fel de ezitare. O astfel de taxă este corectă şi este în linie cu ceea ce înseamnă reglementările europene pentru diminuarea poluării, a subliniat primul ministru".(Claudia DUMBRAVĂ)

Niciun comentariu: