luni, martie 10, 2008

Victor Boştinaru editează o broşură-manual


Victor Boştinaru a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că va coordona editarea în România a unei broşurii-manual consacrată accesării fondurilor europene de către administraţia locală, se arată într-un comunicat remis AMOS News.
Această broşură-manual face parte din strategia europarlamentarului de a contribui la buna informare a românilor privind oportunitatea constituită de fondurile structurale.Europarlamentarul consideră că trebuie căutate şi implementate noi abordări privind strategiile de absorbţie a acestor fonduri. În acest sens, alături de expertiza în domeniu a socialiştilor europeni, broşura-manual va contribui la ameliorarea cunoştinţelor aleşilor locali în domeniul politicii regionale, accesarea
fondurilor şi destinaţia acestora.
Membru în Comisia de Dezvoltare Regională a Parlamentului European, Victor Boştinaru a subliniat faptul că în situaţia în care la Bruxelles se poartă discuţii în vederea schimbării politicii de coeziune după anul 2013, care ar putea permite accesarea fondurilor şi de către vechile state membre ale Uniunii Europene, România trebuie să participe activ alături de ceilalţi membrii la definirea unei strategii care să ţină cont de interesele noilor membrii.
Având în vedere miza reprezentată de cele 35 de miliarde de euro disponibili pentru România până în 2013, din care aproximativ 25 de miliarde sunt destinate politicilor regionale şi de experienţa dezamăgitoare a anului 2007 cu o rata de absorbţie de 0%, Victor Boştinaru i-a cerut primului ministru realizarea de urgenţă a unei întâlniri cu toţi actorii instituţionali implicaţi în politica de dezvoltare regională.
"Politica de coeziune trebuie să se bazeze pe patru direcţii fundamentale: coordonare regională, concentrare, stabilitate şi predictibilitate" a declarat Victor Boştinaru.
De asemenea, europarlamentarul român a mai subliniat faptul că pentru a asigura succesul politicii regionale este necesară demararea unei reforme profunde a administraţiei publice şi a Agenţiilor de Dezvoltare Regională.
Broşura-manual va fi disponibila începând cu sfârşitul lunii aprilie 2008, iar aceasta va conţine şi un CD cu o bibliografie extinsă privind politica de coeziune şi accesarea fondurilor europene.

Aş recomanda domnului Victor Boştinaru să dea un răgaz de o săptămână opiniei publice de a se exprima asupra formei şi conţinutului manualului înainte de a-l publica. Poate că dacă va posta broşura pe internet înainte de tipărire, comentariile oamenilor ar putea să corecteze zonele greu de înţeles.

Niciun comentariu: