vineri, martie 14, 2008

Băsescu răspunde trusturilor media


Preşedintele Traian Băsescu a acuzat, vineri, trusturile de presă de atacuri la adresa sa şi a membrilor familiei sale şi a avertizat că, în calitate de soţ şi tată, va replica la "toate mizeriile" care îi vor viza familia.
Băsescu a spus, pe Aeroportul Otopeni, la întoarcerea de la Bruxelles, că doreşte să facă o declaraţie "nu neapărat în calitate de şef al statului, ci în calitatea de membru al unei familii numite Băsescu".
El s-a referit la un articol apărut în "Jurnalul Naţional", în care era acuzat că printr-o ordonanţă de urgenţă şi-a şters o datorie pe care o avea la o bancă. Băsescu a ţinut să sublinieze că respectivul ziar aparţine "trustului lui Felix Motanul, dovedit turnător".
Preşedintele a spus că articolul "semnat de ziaristul Bădin, partener cu Ciuvică la Grupul de Investigaţii Politice" are ca efect o manipulare, dat fiind faptul că el nu a contractat credite, iar ca ministru al Transporturilor nu a fost în postura de a emite ordonanţe referitoare la ştergerea unor datorii către bănci.
Băsescu a explicat că nici el, nici soţia sa şi nici fiicele sale nu au luat credite de la bănci. El a explicat că fratele său, Mircea Băsescu, a luat un credit în 1994 de 158.000 de dolari cu termen de rambursare de 5 ani, pe care l-a achitat integral şi în legătură cu care are documente care să ateste acest lucru.
Potrivit lui Băsescu plata datoriilor este un semn de onoare din partea unui bărbat.
Băsescu s-a referit şi la "campania" îndreptată împotriva fiicei sale, despre care a spus că este "un copil inocent", acuzându-i pe "bărbaţii din presă" că se iau la "trântă dreaptă" cu aceasta.
Potrivit preşedintelui, ceea ce face "trustul lui Felix" acum este să apere interesele unor politicieni, procurori, ziarişti şi poliţişti care au fost implicaţi în devalizarea unor bănci precum Bancorex şi Banca Agricolă şi ale sistemului politic care prin legile date a dezincriminat fraudele legate de credite.
El nu a acuzat doar trustul de presă deţinut de Dan Voiculescu, ci şi pe cele deţinute de Sorin Ovidiu Vântu şi Adrian Sârbu, precum şi Televiziunea publică.
"Ştiu care este furia sistemului mafiot zdruncinat. Ştiu că nu numai trustul lui Felix are ziarişti şi analişti tonomate în euro, şi trustul lui Voiculescu este la fel, Televiziunea Română se apropie şi ea, că şi-a recrutat nişte buni recitatori. Nu se lasă mai prejos nici Sârbu în ultima vreme şi văd că şi l-a revitalizat pe defunctul Călinescu, lucrurile merg înainte", a spus Băsescu.
Băsescu l-a acuzat şi pe Cornel Nistorescu, la care s-a referit ca la fostul director al cotidianului "Evenimentul Zilei", pe care l-a acuzat că este implicat în campania dusă în ultima lună împotriva fiicei sale.
Preşedintele Traian Băsescu s-a referit şi la ziaristul Victor Ciutacu, despre care a spus că este printre ziariştii "extrem de preocupaţi" de tema Omar Hayssam. Băsescu a spus despre acesta că a fost consilier al ministrului Ovidiu Muşetescu pe vremea când Omar Hayssam primea IPRS Băneasa, Foresta Nehoiu şi "apa minerală Bucovina".
Traian Băsescu i-a acuzat pe toţi acei ziarişti că susţin aceste campanii pe bani, numindu-i "tonomate cu euro".
El a acuzat şi TVR, despre care a spus că în ultima vreme a angajat ziarişti care slujesc anumite interese.
Şeful statului a mai spus că toate exemplele pe care le-a dat sunt doar câteva care i-au venit în minte.
Băsescu a anunţat că, începând din acest moment, va replica împotriva "tuturor mizeriilor" îndreptate împotriva sa şi a familiei sale.
"Nu în calitate de preşedinte ci în calitate de soţ şi tată care are obligaţîa să-şi apere onoarea familiei şi onoarea lui", a precizat el.
Băsescu a mai spus că nu va face niciodată compromisuri cu mogulii de presă.

Niciun comentariu: