joi, martie 20, 2008

Cezar Preda face pasul înapoi în PDL Buzău


Democrat-liberalul Victor Mocanu va fi candidatul PDL Buzău la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău, iar la aflarea acestei veşti, liderul organizaţiei, deputatul Cezar Preda, a anunţat că-şi dă demisia din fruntea filialei buzoiene şi că nici nu va mai candida pentru Primăria Buzău.

Colegiul Director al PDL s-a reunit, joi, în şedinţă pentru a-şi desemna candidatul pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. În lupta oficială au intrat actualul preşedinte al CJ Buzău, Victor Mocanu, viceprimarul oraşului Constantin Ionescu şi Paul Beganu, inginer şef la Direcţia Silvică Buzău. În ultimul moment, Constantin Ionescu a renunţat la bătălie, cedând voturile sale lui Beganu.

După circa două ore de consultări în cadrul colegiului director al PDL Buzău, votul l-a desemnat pe Victor Mocanu candidatul democrat liberal la preşedinţia Consiliului Judeţean. Acesta a fost votat de 53 dintre colegii săi, în timp ce Beganu a fost preferat de 48 de membri ai colegiului.

În semn de protest faţă de desemnarea lui Mocanu, liderul PDL Buzău, deputatul Cezar Preda, a ieşit în faţa presei cu o declaraţie, susţinând că îşi dă demisia din funcţia de preşedinte al organizaţiei şi că renunţă şi la lupta pentru Primăria municipiului Buzău.

La rândul său, Victor Mocanu a declarat, la finalul şedinţei, că nu este învingător şi că a suferit o înfrângere, referindu-se la tensiunile "extrem de puternice" din interiorul PDL Buzău.

Reacţiile la anunţul lui Cezar Preda de a renunţa la funcţia de la vârful PDL Buzău au fost împărţite. Unii dintre primarii prezenţi la şedinţa colegiului director au aprobat anunţul lui Preda şi intenţia de a demisiona, în timp ce alţii şi au exprimat convingerea că acesta va reveni asupra deciziei.

Secretarul executiv al PDL Elena Udrea a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că vicepreşedintele PDL Cezar Preda este un adevărat lider al partidului, un mare politician şi că demisia acestuia din funcţia de preşedinte al filialei PDL Buzău este un act de onoare.

"Cezar Preda este un adevărat lider al PDL, un mare politician. Demisia sa este un act de onoare, având în vedere că decizia de a nu susţine o persoană la preşedinţia CJ a fost respinsă prin votul organizaţiei PDL Buzău", a precizat Elena Udrea.

"Asta nu înseamnă că organizaţia PDL Buzău nu are nevoie de Cezar Preda, pentru că ea este creaţia lui", a completat secretarul executiv al PDL.

Întrebată dacă Preda ar putea fi convins să revină asupra demisiei, Elena Udrea a spus că "este treaba organizaţiei PDL Buzău să discute cu Cezar Preda şi să îl convingă de necesitatea continuării muncii în echipă, sub conducerea lui".

Niciun comentariu: