joi, martie 20, 2008

Curtea Constituţională a devenit putere în stat


Secretarul general al PC, Codruţ Şereş, a declarat, joi, la Hunedoara, că ultimele decizii ale Curţii Constituţionale se bazează mai puţin pe argumentaţii juridice, motiv pentru care consideră că CC a devenit "un actor pe scena politică".

În opinia senatorului PC, deciziile Curţii Constituţionale se îndepărtează de argumentaţiile juridice, devenind un actor pe scena politică, iar astfel "ultimul stâlp al democraţiei este în pericol".

Şereş a spus că decizia Curţii Constituţionale în privinţa votului uninominal, de exemplu, în forma în care este formulată, dovedeşte "mai mult o înclinare a judecătorilor Curţii către formulări de ordin politic".

"De aceea nu pot decât să-mi exprim îngrijorarea că încetul cu încetul această instituţie devine un actor în acest joc politic din ce în ce mai înfierbântat. Din păcate, Curtea Constituţională, prin deciziile şi argumentaţiile din deciziile sale, părăseşte terenul juridic şi se îndreaptă mai mult spre zona poltică", a spus senatorul PC.

Şereş a afirmat că lipsa argumentaţiilor juridice ale Curţii Constituţionale este "periculoasă", pentru că instituţia este "ultimul stâlp al democraţiei".

"Eu unul mi-aş dori ca de la Curtea Constituţională să primesc argumentaţii de natură juridică şi nu unele de natură politică", a spus Şereş.

Reprezentantul conservatorilor în Parlamentul României a refuzat să vorbească despre deciziile de fond al Curţii Constiţionale, argumentând că PC a decis să respecte deciziile acestei instituţii.

Şereş a participat, joi, la Hunedoara, la lansarea candidatului PC pentru funcţia de primar.

Niciun comentariu: