joi, martie 20, 2008

Oprescu e lucrat din interior


Senatorul PSD Sorin Oprescu a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că nu a discutat vreodată cu liderul partidului, Mircea Geoană, despre o posibilă candidatură ca independent la Primăria Capitalei şi a spus că va comenta desemnarea lui Marian Vanghelie drept candidat la Bucureşti, după validarea în BPN.

"Nu am discutat cu Geoană despre această chestiune, nu m-a întrebat niciodată nimic, nu m-a chemat niciodată", a spus senatorul social-democrat.

Întrebat cum comentează anunţul privind desemnarea lui Marian Vanghelie drept candidat din partea PSD la Primăria Capitalei, Sorin Oprescu a spus că aşteaptă ca primarul sectorului 5 să fie validat de Biroul Permanent Naţional drept candidat al partidului pentru funcţia de edil şef al Capitalei.

"Voi comenta după validarea în BPN a candidatului pentru Bucureşti", a precizat Oprescu.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Nu e lucrat de nicaeri e omul lui Iliescu si tactica pe care o vedem este deliberata ca orice tactica.
Explic:
Candidatura lui Oprescu , daca va fi si cred ca va fi este o diversiune PSD de tipul celei cu Vanghelie la sector acum 4 ani, adica:
1. PSD-istii vor veni la vot mai multi la un Oprescu cica independent decat la un Vanghelie usor caraghios;
2. In turul doi un Oprescu cu aura de independent ar avea sansa sa castige
3. Cum probabilitatea ca PSD in orice varianta ar candida, nu are mari sanse este mai bine ca oficial sa piarda Vanghelie decat vre-un Geoana si daca nu se intra in turul doi Oprescu va fi vinovat , adica pentru amandoi o mutare de sacrificiu dar Vanghelie trebuie sa si-o asume fiind el presedinte PSD pe Bucuresti;
4. Se mizeaza ca PNL sau alt partid, sunt atat de slabi ca nici-un candidat al lor nu poate depasi unul din doi candidati PSD ca sa intre in turul doi, chiar daca acestia isi impart voturile, iar un Oprescu intrat in turul doi aduna mai usor voturile asa numitelor “fetze subtiri” cum vor sa creda cei de la PNL sau Romania Mare sau PC ca sunt, deci in turul 1 tactica PD este sa majoreze daca poate un alt candidat ca sa scada sansele lui Oprescu sa intre in turul doi sau sa-l ajute pe Vanghelie sa intre in turul doi unde nu poate castiga sau sa incerce sa castige odata si Bucurestiul in primul tur si daca vor explica electoratului ce spun eu aici acesta s-ar putea sa se mobilizeze si sa rezolve problema din primul tur.

Bibliotecaru spunea...

Atunci voturile se împărţeau între un Vanghelie puternic şi un candidat absolut necunoscut oamenilor. În acest caz însă, este adevărat că lumea va vota masiv şi cu Vanghelie şi cu Oprescu, mă îndoiesc însă că în atare condiţii Vanghelie+Oprescu>50% şi atunci e riscant să nu intre nimeni în turul 2. Spre deosebire de situaţia lui Vanghelie, unde era clar că acesta va trece în turul 2, împărţirea voturilor celor doi candidaţi ar putea duce la "nici unul în turul 2". Pe de altă parte, nu ştiu de ce cred că primăria capitalei nu mai este nici un fel de miză pentru nimeni, toţi fug de acest post. Parcă nici câştigarea alegerilor nu mai este o miză pentru cineva. Am impresia că anii care vor urma sunt vârful plăţilor scadente şi deci bani nu vor mai fi nici pentru un pahar de apă, numai vorbesc pentru o bucată de pâine. Cine ar vrea să fie conducător în astfel de condiţii?

Anonim spunea...

Nu cred ca Vanghelie intra in Bucuresti in turul doi daca candideaza singur caci cred ca nu-l voteaza nici 30 % din PSD. Dar Oprescu are o sansa, iar "independenta" i-ar mari-o pe cea de a castiga in turul doi . Desigur ca e foarte riscant dar ce altceva poate face PSD decat o mutare riscanta si care oricum este cam dezamorsata de mine explicand-o cam pe peste tot asa ca s-ar putea ca Vanghelie sa ramana singur sau surprise ... nu vreau sa le dau idei bune.

Bibliotecaru spunea...

Nu ştiu ce să zic, semnalele pe care le primesc în jurul meu sunt în favoarea lui Daniel Vanghelie. Nici mie nu-mi pare un candidat de ignorat. Tocmai de aceea spun că există un risc, se poate întâmpla orice, alegerile sunt deschise oricărui rezultat. A face o previziune în asemenea condiţii... nu văd cum ai putea face o previziune, sondajele nu au pregătit aşa ceva.