joi, martie 20, 2008

Sărbătoarea teatrelor de păpuşi şi marionete


UNIMA (Uniunea Internaţională a Artiştilor Marionetişti) România* şi Teatrul ŢĂNDĂRICĂ susţin ideea de a celebra în fiecare an Ziua Mondială a Teatrelor de Păpuşi şi Marionete (de Animaţie) şi se alătură cu bucurie centrelor UNIMA şi teatrelor de păpuşi din întreaga lume arborându-şi pe 21 martie însemnele sărbătorii. Astfel, ne alăturăm eforturilor mişcării UNIMA de a atrage atenţia asupra miraculosului tărâm al poveştilor “spuse” de păpuşi ce prind viaţă în mâinile dăruite ale artiştilor, de a continua experimentul artistic, de a moderniza şi trasforma permanent limbajul artei animaţiei.

De aceea considerăm important să preluăm mesajul internaţional, să ne adunăm “forţele” şi să ne adresăm cu putere lumii pe 21 martie pentru a-i face pe oameni

SĂ NE DESCOPERE!
SĂ NE CUNOASCĂ!
SĂ PARTICIPE!
VORBEASCĂ DESPRE PĂPUŞĂ SAU MARIONETĂ!

Pe 21 martie Teatrul ŢĂNDĂRICĂ sărbătoreşte Ziua Mondială a Teatrelor de Păpuşi şi Marionete cu un spectacol cu intrarea gratuită (în limita locurilor disponibile): Ali-Baba şi cei 40 de hoţi, programat la ora 10.00, la Sala Lahovari.

De asemenea, în foaierul sălii din Piaţa Lahovari se deschide expoziţia cu păpuşi din patrimoniul teatrului, realizată de scenografa Daniela Drăgulescu, expoziţie ce a avut un mare succes la Festivalul Internaţional al Teatrelor de Păpuşi de la Tolosa (Spania), din decembrie 2003.

Am ales ziua de 21 martie şi pentru activarea site-ului Teatrului ŢĂNDĂRICĂ: www.teatrultandarica.ro (dezvoltat şi găzduit în parteneriat cu GZK Software prin serviciul InstantSite.ro), care, începând cu această dată, devine activ şi sperăm să fie o bună sursă de informare pentru toţi iubitorii artei animaţiei.

Vă aşteptăm la ŢĂNDĂRICĂ
SĂ DESCOPERIM ARTA ANIMAŢIEI!
SĂ NE CUNOAŞTEŢI MAI BINE!
VORBIM DESPRE PĂPUŞĂ ŞI MARIONETĂ!

*CENTRUL NAŢIONAL – UNIMA ROMÂNIA
Str. Eremia Grigorescu 24, sector 1, Bucureşti
Tel. (021) 211 40 14
E-mail: unimaromania@ yahoo.com

Niciun comentariu: