luni, martie 17, 2008

COMUNICAT PREZIDENŢIAL


Preşedintele României, Traian Băsescu, constată cu regret că ziarul Jurnalul Naţional, parte a trustului Intact, aparţinând familiei Voiculescu, continuă politica de denigrare zilnică a şefului statului.
Constatând abdicarea de la principiile jurnalismului exercitat cu bună credinţă, Preşedintele României consideră că informaţiile fără acoperire în fapte sau datele distorsionate constituie doar un instrument de propagandă şi nu răspund nevoii de informare a publicului.

Preşedintele României aminteşte că subiectele tratate vineri, 14 martie 2008, şi luni, 17 martie 2008, referitoare la creditele angajate de domnul Mircea Băsescu şi, respectiv, apartamentul din strada Mihăileanu au mai fost abordate de Jurnalul Naţional, iar, la acel moment, şeful statului a clarificat faptele.

Pentru corecta informare a publicului poate fi reluat comunicatul Administraţiei Prezidenţiale din 3 februarie 2006, accesibil pe site-ul instituţiei.

Referitor la informaţiile privind apartamentul din strada Mihăileanu, există rezoluţia Parchetului General nr. 150/2005, care a fost comunicată public.

Niciun comentariu: