vineri, martie 14, 2008

Dacă Guvernul blochează uninominalul, PSD va depune moţiune de cenzură


Partidul Social Democrat îşi menţine poziţia şi susţine decizia Parlamentului şi a Curţii Constituţionale în ceea ce priveşte alegerea prin vot uninominal a preşedinţilor de Consilii Judeţene.
PSD înţelege să respecte acordul partidelor parlamentare, decizia Curţii Constituţionale, precum şi promulgarea acestei legi.
Ne detaşăm clar de jongleriile ieftine ale unor politicieni care nu ţin cont de hotărârile Parlamentului, politicieni care urmăresc să deturneze sensului votului din Parlament şi, mai grav decât atât, urmăresc să deturneze voinţa electoratului care i-a trimis în Parlament.
În cazul în care Guvernul PNL va atenta, prin ordonanţă de urgenţă sau prin alte metode, la securitatea legii privind votul uninominal, PSD va depune neîntârziat o moţiune de cenzură. Nu ne putem juca cu o lege aşteptată de milioane de români doar pentru că unora nu le ies la numărătoare voturile şi funcţiile. De asemenea, PSD solicită Guvernului să adopte toate măsurile necesare pentru organizarea în condiţii optime a alegerilor locale.
13 martie 2008
Mircea Geoană,
Preşedinte PSD

Acum legea a fost publicată în Monitorul Oficial, întrebarea este de ce a ţinut aşa de tare Mircea Geoană să fie publicată.

Niciun comentariu: