vineri, martie 14, 2008

La unii se poate, la alţii se doreşte


În timp ce în judeţul Caraş Severin sunt mai multe oraşe care nu au asemenea instalaţii, în municipiul de pe Timiş şi Sebeş, se construieşte cea de a doua staţie de epurare a oraşului, transmite corespondentul AMOS News.
Lucrările de alimentare cu apă şi canalizare demarate de către Primăria Caransebeş la Jupa, cartier al oraşului, uşurează viaţa a peste 400 de familii şi, de asemenea, face din Caransebeş primul oraş cu două staţii de epurare.
Lucrările demarate presupun realizarea unei reţele de apă potabilă de 4,2 km, în timp ce reţeaua de canalizare va măsura 4,5 km. Pentru că actuala staţie de epurare a oraşului este situată în Ţiglărie, iar satul Jupa este în amonte de aceasta, pentru canalizarea locuitorilor din Jupa impunându-se realizarea unei alte staţii de epurare, chiar în Jupa, care va fi amplasată pe râul Timiş.
Reţeaua de canalizare şi alimentare cu apă este finanţată de către Guvernul României şi urmează să uşureze viaţa locuitorilor de aici, care nu vor mai fi nevoiţi să scoată apă de la fântână sau să îşi facă toaletele ori fosele septice prin curte.(Vali POPOVICI)

Niciun comentariu: