marți, martie 11, 2008

FEN îi cere demisia ministrului Educaţiei


Federaţia Educaţiei Naţionale îi solicită ministrului Educaţiei, Cristian Adomniţei, să îşi prezinte demisia, ca urmare a deciziei PNL de a-l nominaliza drept candidat al partidului la Primăria Municipiului Iaşi.

„Domnul ministru şi-a început campania electorală de două luni. În acest timp, Adomniţei a fost în fiecare week-end în vizită de lucru în municipiul Iaşi, ocazie cu care a vizitat şcolile şi universităţile din capitala Moldovei. Ţinând cont de faptul că ministrul Educaţiei a acceptat să candideze din partea PNL la Primăria Iaşi, ar fi moral să îşi prezinte demisia din funcţia pe care o deţine la ora actuală. Nu este etic să implice Educaţia şi nici să-i consume fondurile în campania sa electorală. În condiţiile în care nu va demisiona până la sfârşitul acestei săptămâni, îi vom cere premierului Călin Popescu Tăriceanu să îl demită", a precizat Cătălin Croitoru, preşedintele FEN.

FEN, ca organizaţie care apără interesele economice, sociale şi profesionale ale personalului din sistemul educaţional, militează pentru un învăţământ bazat pe calitate şi performanţă, susţinut financiar corespunzător importanţei sale strategice şi recunoaşterii importanţei sociale a meseriei de dascăl.

Niciun comentariu: