marți, martie 11, 2008

Protest al crăscătorilor de vaci la o fabrică de lapte din Cluj


Crescătorii de taurine din mai multe județe din Transilvania și Banat au pichetat, în această dimineață, sediul unei fabrici de lapte din Cluj. Protestatarii cer ca prețul pe litrul de lapte predat fabricii să fie mai mare, transmite corespondentul AMOS News.

Aproximativ 500 de persoane, potrivit estimărilor reprezentanților Jandarmeriei, 1.000 după cele ale organizatorilor, au început, marți, la ora 11 să picheteze fabrica de lapte și produse lactate Napolact din comuna Baciu, județul Cluj. Aceasta a fost cumpărată de compania Friesland.

Organizatorii protestului sunt membrii ai Asociației Crescătorilor de Taurine din România. Aceștia sunt nemulțumiți de faptul că primesc 50-60 de bani pe litrul de lapte predat la procesator. Ei cer să fie retribuiți cu cel puțin 1 leu pe litrul predat.

Protestatarii au adus juguri și talăngi la pichetare. Ei sunt nemulțumiți că politica unor magazine este aceea de a cumpăra lapte gata procesat în Ungaria, care este mai scump decât cel autohton.

Crescătorii de vaci amenință că vor bloca accesul în țară a cisternelor cu lapte din alte țări. La această oră, liderii Asociației Crecătorilor de Taurine din România au fost chemați la negocieri de către reprezentanții firmei Friesland.

Niciun comentariu: