luni, martie 17, 2008

Iliescu se simte bine după operaţia la cot


Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, luni, înainte de şedinţa Biroului Permanent Naţional al partidului, că se simte bine în urma operaţiei suferite sâmbătă, la cot, el arătând că este "foarte suportiv" la astfel de chestiuni. Întrebat cum se simte în urma operaţiei, Iliescu a răspuns: "Bine. Nu se vede?".
"E o chestie de cot. S-a format un colector de lichid, am colectat lichid şi trebuia să tot îl extrag. M-am sfătuit şi cu medicii, cel mai bine era să scap de chestia respectivă", a continuat Iliescu.
Întrebat dacă îl mai doare locul operaţiei, Iliescu a răspuns: "Nu, eu sunt foarte suportiv la astfel de chestiuni".
Fostul preşedinte Ion Iliescu a suferit, sâmbătă dimineaţă, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, o intervenţie chirurgicală la cot, cauzată de acumularea de ţesut adipos în această zonă.
Afecţiunea care a necesitat intervenţia chirurgicală, în cazul preşedintelui de onoare al PSD, se numeşte bursită şi este o inflamaţie a bursei (un săculeţ plin cu lichid, situat între părţile mobile ale articulaţiei şi uneori între tendoane şi muşchi). Bursele sunt poziţionate în jurul umerilor, coatelor, genunchilor şi între grupurile mari de muşchi de la braţe, picioare şi labele picioarelor.
Rolul lor este de tampon între articulaţii, permiţând părţilor mobile să alunece mai uşor una pe lângă cealaltă.

După operaţie, domnul Iliescu scrie el însuşi pe blogul domniei sale:
mi-am “reparat” cotul. Am facut ceeace in termeni medicali se numeste bursită. Este vorba despre o mică inflamaţie a bursei, un sac de fluid care căptuşeşte şi lubrifiază zona în care osul şi ligamentele se ating. Este o afectiune a celor ce se sprijina mult pe coate ( la masa de scris ). Ea apare, uneori, si la genunchi.( “boala parchetarilor” care stau mult in genunchi ). Deci am operat “borsita” eliminand punga colectoare. Totul s-a desfasurat normal. Am facut aceste precizari, pentru a evita orice speculatii, deoarece saptamana trecuta s-a vehiculat o stire falsa privind un pretins “atac de cord” – o inventie mincinoasa.

Niciun comentariu: