luni, martie 10, 2008

Majestatea Sa Carl XVI Gustaf, Regele Suediei.


Preşedintele României, Traian Băsescu, va efectua, în perioada 11-12 martie a.c., o vizită de stat în Regatul Suediei, la invitaţia Majestăţii Sale Carl XVI Gustaf, Regele Suediei.
Programul de convorbiri oficiale cuprinde o întrevedere cu Regele Suediei, precum şi cu primul ministru, Fredrik Reinfeldt, şi cu preşedintele Parlamentului, Per Westerberg.
Şeful statului se va întâlni, totodată, cu principalele companii din patronatul suedez şi va participa la deschiderea unui forum de afaceri româno-suedez. Preşedintele Traian Băsescu va avea, de asemenea, o întrevedere cu membri ai comunităţii româneşti din Suedia.
În cadrul convorbirilor oficiale vor fi atinse teme de cooperare bilaterală, aspecte de interes ale agendei europene, precum şi principalele evenimente la scară regională şi globală. De asemenea, şeful statului va susţine o alocuţiune la Institutul Suedez pentru Relaţii Internaţionale cu tema „România şi regiunea Mării Negre”.

Un comentariu:

pescarusul argintiu spunea...

Inainte de a pleca spre Suedia, poate ca inca mai e timp, i-as sugera domnului Basescu sa vizioneze documentarul despre istoricul celebrului grup suedez ABBA lansat la inceputul anilor '70, neomitand sa vizioneze hit-urile celor de la ABBA adanc sapate in memoria afectiva a fanilor: " Money, money, money", "S.O.S", "Mamma mia", "Knowing me, knowing you", "Waterloo", "One of us" , "Andante, andante" , "The winner takes it all" sau "Take a chance on me".
Inarmat cu aceasta munitie valoroasa si insotit probabil de prezentabila persoana a ministrului Cioroianu, suntem convinsi ca vizita de maine in Suedia se va bucura de un real succes, iar alesii oaspeti romani vor fi deosebit de inspirati in actiunile lor.