marți, martie 11, 2008

Ministerul Educaţiei va ţine cont de propuneri


Ca urmare a unor observaţii primite din partea celor interesaţi (elevi, profesori, părinţi) la adresa de e-mail bacalaureat@cnceip.ro, cu privire la gradul de dificultate al unora dintre subiectele pentru examenul de bacalaureat - 2008, Centrul Naţional pentru Curriculum şi Evaluare în învăţământul Preuniversitar face o serie de precizări.
Actuala generaţie de elevi care susţine examenul de Bacalaureat 2008, exceptând elevii claselor a XIII-a seral şi ruta progresivă, studiază după programe şcolare modificate, începând cu anul şcolar 2004-2005. Ca atare, comparaţia cu subiectele din anul precedent este irelevantă, întrucât pentru sesiunile Bacalaureatului 2007 au fost în vigoare alte programe şcolare, bazate pe competenţe şi pe conţinuturi asociate, diferite faţă de programele şcolare în vigoare pentru examenul din acest an.
Înţelegem dorinţa unora dintre elevii care vor susţine proba de matematică din cadrul examenului de Bacalaureat 2008 de a fi redus gradul de dificultate al unora dintre itemii din subiectele postate pe site. În acest sens, se vor opera modificări, în cel mai scurt timp, în baza observaţiilor punctuale primite, respectându-se cadrul legal de proiectare a subiectelor, conform programelor şcolare în vigoare şi Metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de Bacalaureat 2008.
De altfel, CNCEIP va analiza atent şi în mod profesionist doar acele semnale care se referă la programele de examen în vigoare, la concordanţa variantelor de subiecte cu aceste programe şi la eventualele erori din formularea unor itemi din cuprinsul subiectelor supuse dezbaterii publice. Forma finală a grupurilor de itemi va fi publicată în data de 12 aprilie 2008.

Niciun comentariu: