marți, martie 11, 2008

Participarea preşedintelui României la Consiliului European de primăvară


Preşedintele României, Traian Băsescu, va participa, în perioada 13-14 martie a.c., la lucrările Consiliului European de primăvară, care va avea loc la Bruxelles.
Obiectivul central pentru această reuniune este identificarea de noi mijloace prin care Uniunea Europeană să facă faţă provocărilor globalizării şi actualelor incertitudini cu care se confruntă economia mondială.
Printre principalele rezultate aşteptate la acest Consiliu European se numără lansarea noului ciclu trianual (2008 – 2010) de implementare a Strategiei Lisabona. Paşi importanţi se aşteaptă, deopotrivă, în direcţia concretizării unei pieţe europene în domeniul energetic, care să răspundă obiectivului de garantare a securităţii şi durabilităţii aprovizionării cu energie. O atenţie deosebită se va acorda dimensiunii externe a securităţii energetice.
În corelare cu tematica energetică, vor fi dezbateri importante în materie de schimbări climatice. În acest sens, Preşedintele Comisiei Europene şi Înaltul Reprezentant pentru politică externă şi de securitate comună vor prezenta un raport privind implicaţiile de securitate induse de schimbările climatice, raport care va sta la baza unor decizii viitoare în materie.
Agenda reuniunii include, totodată, o scurtă dezbatere privind stabilitatea financiară, respectiv gestionarea evoluţiilor financiare la scară globală, care pot afecta direct şi Europa.
În cadrul Summit-ului vor fi discutate şi aspecte ce ţin de agenda internaţională de actualitate – în principal, propunerea franceză de constituire a Uniunii Mediteraneene.
De asemenea, preşedintele Traian Băsescu va participa joi, 13 martie a.c., în calitate de invitat, la lucrările Summit-ului Partidului Popular European.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Poate nici la PE nu ar trebui sa se duca, ca se exprima partizan nu, adica dupa parerile de tipul parerilor celor 322 de slinosenii si ai tuturor complicilor vinovati si nevinovati(prostuti si manipulabili cu maxima usurinta, de fapt prostutii sunt permanent usor manipulabil) ai acestora.