joi, martie 20, 2008

Întâlnire cu contingentul de militari români


Întâlnire cu contingentul de militari români care îşi desfăşoară activitatea în Bosnia-Herţegovina

Preşedintele României, Traian Băsescu, s-a întâlnit astăzi, 20 martie a.c., în cadrul vizitei oficiale efectuate în Bosnia-Herţegovina, cu soldaţii români din baza militară internaţională Butmir.

Preşedintele a felicitat militarii români pentru modul în care îşi îndeplinesc misiunile în interiorul obligaţii asumate de România: „Vă mulţumesc, tot ce faceţi pentru România în afara frontierelor ei se răsfrânge extrem de favorabil asupra credibilităţii noastre”. De asemenea, şeful statului a apreciat că experienţa dobândită în teatrele de operaţiuni contribuie la creşterea performanţei întregii Armate Române.

Preşedintele României a rugat militarii români să păstreze împreună un moment de reculegere în onoarea fruntaşului Ionuţ Cosmin Sandu, căzut astăzi la datorie în Afganistan.

Totodată, şeful statului a avut convorbiri cu comandantul forţelor EUFOR şi cu cel al comandamentului NATO: „Am primit de la comandanţii de misiune aprecieri extrem de favorabile, îşi doresc să continue colaborarea cu militarii români”, a declarat preşedintele Traian Băsescu.

Preşedintele României, Traian Băsescu, regretă profund pierderea suferită de familia fruntaşului Ionuţ Cosmin Sandu, căzut la datorie în Afganistan, joi, 20 martie a.c., într-o misiune de patrulare.
Memoria fruntaşului Ionuţ Cosmin Sandu va dăinui prin curajul şi devotamentul de care a dat dovadă.
Preşedintele României, Traian Băsescu, transmite condoleanţe familiei îndurerate.
De asemenea, şeful statului este alături de familia caporalului Silviu Atanasiu, rănit în aceeaşi misiune, şi speră că acesta se va întoarce cu bine acasă.

Niciun comentariu: