joi, martie 20, 2008

Oprescu are intenţia să candideze independent


Să uziteze şi Sorin Oprescu metoda Vanghelie? Oare populaţia l-ar vota mai cu spor ca independent decât desemnat de PSD?
Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, joi, că speră ca Sorin Oprescu să se gândească de două ori înainte de a candida ca independent la Primăria Capitalei, întrucât o asemenea decizie ar putea duce la "canibalizarea" voturilor PSD.

Geoană a spus, după o întâlnire a liderilor PSD cu cei ai organizaţiei din Bucureşti şi conducerea echipei de campanie, că a vorbit cu Sorin Oprescu, după apariţia în presă a unor informaţii legate de eventualitatea ca acesta să candideze ca independent la Primăria Capitalei.

"Am vorbit cu Sorin, se pare că are această intenţie. Sper că se va gândi de două ori înainte să ia această decizie, pentru că este clar că Organizaţia PSD Bucureşti îl sprijină în acest moment pe Marian Vanghelie. Nu cred că va fi un lucru bun şi ar fi un risc de canibalizare a voturilor PSD", a adăugat preşedintele PSD.

Geoană a declarat, joi, că atât el, cât şi conducerea PSD sprijină propunerea organizaţiei din Bucureşti de a-l propune pe Marian Vanghelie candidat la Primăria Capitalei.

Conform unor informaţii apărute în presă, senatorul social-democrat Sorin Oprescu ar putea candida la Primăria Capitalei ca independent, fiind declanşată o campanie de strângere de semnături pentru candidatura acestuia.

Vicepreşedintele PSD Cristian Diaconescu a infirmat, luni, după şedinţa Biroului Permanent Naţional, informaţiile conform cărora ar fi fost declanşată o campanie de strângere de semnături în favoarea candidaturii ca independent a lui Sorin Oprescu la Primăria Capitalei. "Nu se strâng niciun fel de semnături, nu are niciun fel de susţinere acest lucru", a spus Diaconescu, răspunzând unei întrebări privind eventuala strângere de semnături pentru candidatura lui Oprescu.

Niciun comentariu: