marți, martie 11, 2008

pact de neagresiune


Liderii PSD au propus PNL, la întâlnirea de vineri, un pact de neagresiune la alegerile locale şi susţinerea reciprocă a candidaţilor din turul doi, au declarat, luni, pentru MEDIAFAX, surse din cele două partide.
Social-democraţii le-au propus liberalilor semnarea unui pact de neagresiune la alegerile locale şi susţinerea reciprocă a candidaţilor ajunşi în turul doi, au declarat, luni, surse din cele două partide, relatând discuţiile care au avut loc în şedinţele conducerilor PSD, respectiv în PNL, pe tema întâlnirii de vineri, dintre liderii social-democraţi şi cei liberali.
Potrivit surselor citate, propunerea prevedea posibilitatea reactualizării pactului de neagresiune şi în campania electorală pentru alegerile parlamentare, în funcţie de rezultatele din alegerile locale şi de "eventualitatea estimării unui guvern PSD-PNL" ulterior alegerilor parlamentare.
Surse din PSD au declarat, pentru MEDIAFAX, că cea mai mare parte a liderilor social-democraţi prezenţi la şedinţa de luni a Biroului Permanent Naţional au primit cu reticenţă propunerea pe care Mircea Geoană, Adrian Năstase şi Ion Iliescu au făcut-o liberalilor.
Sursele citate au mai arătat că nici la nivelul conducerii PSD, nici la PNL nu a fost luată o decizie cu privire la pactul de neagresiune, preconizându-se o nouă întâlnire la vârf între liberali şi social-democraţi, cel mai probabil la sfârşitul acestei săptămâni.
Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a informat BPN, luni, despre întâlnirea pe care a avut-o, alături de alţi lideri ai PSD, cu conducerea PNL.
Surse din PSD au arătat că, potrivit lui Geoană, la întâlnirea PSD-PNL nu s-a ajuns la o înţelegere privitoare la o posibilă colaborare politică între social-democraţi şi liberali, liderii PNL arătând că un mesaj cu privire la o apropiere PNL-PSD ar dezavantaja partidul condus de Tăriceanu.
Aceleaşi surse au mai arătat că liderii PNL nu au formulat un refuz categoric la propunerea privitoare la colaborare cu social-democraţii, dar au solicitat un răgaz pentru a da un răspuns.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Asta cat mai exista cat de cat Geoana dar oricum ne apropiem de cele prevazute de mine adica :trioul Patriciu-Iliescu-Nastase si Tariceanu baiat de minci iar in spate dragalasul de Putin.
Si mai spun si altii chestia asta:

PSD-PNL-PC: candidat unic la presedintie
Marţi, 04 Martie 2008

Intre cele mai fierbinti informatii ale momentului se numara una potrivit careia trei formatiuni parlamentare vor sa-si uneasca fortele pentru a-l muta pe Basescu de la Cotroceni PSD, PNL si PC ar putea sustine un candidat unic la presedintie, anul viitor, pentru a avea garantia ferma a inlaturarii lui Basescu, afirma surse bine informate din mediul politic.

Deocamdata, cele mai mari sanse pare sa le aiba Nastase, dar nu sunt excluse surprize. Cele trei formatiuni iau in calcul si o alianta de guvernare, dar aici lucrurile sunt nitel mai complicate. Pe de o parte, PSD si PNL nu au posibilitatea constituirii unei aliante inaintea alegerilor, intrucat nucleele electorale dure ale celor doua formatiuni se resping reciproc. Pe de alta, PC nu mai gaseste lesne o locomotiva care sa il traga in parlament, precum PSD in 2004, pentru ca nici acest partid, nici PNL nu au o pondere suficient de mare in sondaje ca sa isi permita asemenea “darnicie”. Exista posibilitatea, totusi, a unei aliante preelectorale intre PNL si PC, dar numai daca partidul lui Voiculescu dovedeste la locale ca are si altceva de oferit in afara de Antene. Pe de alta parte, Voiculescu e constient ca afacerile sale ar avea mult de suferit daca ar ramane in afara parlamentului. Alianta intre cele trei forte mai sus-amintite are, insa, un liant puternic, in persoana lui Dinu Patriciu , care a promis deja o sustinere financiara puternica pentru toti si i-a facut, chiar, o oferta lui Voiculescu de a deveni actionar minoritar la Intact, fiind refuzat, deocamdata. Totusi, Voiculescu a promis o intensificare majora, in perioada care urmeaza, a luptei anti-Basescu si anti-PD-L in organele sale de presa, lucru care ar trebui, in mod normal, sa devina vizibil in maximum cateva zile. (B.T.I.)
Vezi pe http://stiri.rol.ro/content/view/112186/2/

Si cum eu il admir, si-l foarte apreciez pe dl Dinu, nu pot decat sa ma bucur. Singura mea problema ramane stiind bine cine sunt catalandrii, sa aflu cine mai ramane in acest caz dulaul sau vom avea doi dulai unul vopsit in rosu si altul tot in rosu ca in istoria lor romana liberalii tot rosii s-au numit.


PS S-au dat dezmintiri dar cine le mai crede, desi acest plan s-ar putea sa nu reuseasca sau va fi, dar cu un pret enorm atat ptr PSD cat si ptr PNL.

Bibliotecaru spunea...

Interesant. Nu sunt încă atât de sigur că situaţia stă chiar aşa.

Anonim spunea...

Nici eu, dar ca sa nu se ajunga la situatia asta, care totusi avem semne ca e foarte posibila si cand orice actiune devine tardiva, trebuie sa luam exemplul de la AYA si s-o anuntam anterior, desigur in felul asta niciodata n-o sa prea stim daca a fost meritul nostru ca chestia a avortat sau ca pur si simplu ea nu exista ca posibilitate in curs de realizare.