joi, martie 20, 2008

Patriciu: Statul e prost


Deci aşa se fac marile averi?
Preşedintele Grupului Rompetrol, Dinu Patriciu, a declarat, miercuri, la Timişoara, într-o conferinţă de presă, că statul este, "prin definiţie, prost şi nu poate fi inteligent niciodată pentru că este un instrument birocratic".

"Noi (reprezentanţii economiei private - n.r.) trebuie să fim cei inteligenţi, nu statul, statul nu poate fi inteligent niciodată, statul e prost prin definiţie, pentru că e un instrument birocratic care funcţionează fără a avea competiţie, deci rămâne prost", a spus Patriciu.

Omul de afaceri Dinu Patriciu a mai spus că politicienii şi administraţia din România nu se pot implica substanţial în activitatea comercială pentru că nu au pârghiile necesare, iar cele pe care le au nu pot afecta mediul privat.

"Din fericire, administraţia din România, politicienii din România, nu prea au mare lucru de făcut din punct de vedere comercial, aici e vorba de economia privată, care se dezvoltă, îşi găseşte singură pârghiile de a stimula comerţul. Politicienii au prea puţină influenţă dacă se limitează la pârghiile normale ale statului, politica bugetară, politica fiscală şi politica monetară, stabilită de Banca Centrală", a afirmat Patriciu.

Niciun comentariu: