marți, martie 25, 2008

PNL va participa la alegerile locale pe liste proprii, fără alianţe


Vicepreşedintele PNL Teodor Meleşcanu a declarat, luni, că Delegaţia Permanentă a partidului a decis ca PNL să participe la alegerile locale pe liste proprii, fără alianţe, decizie care lasă însă libertatea organizaţiilor locale să propună alianţe electorale de tipul celei din Timiş.
"PNL va participa la viitoarele alegeri locale pe liste proprii, fără nici un fel de alianţe, şi vreau să precizez că într-o anumită măsură decizia noastră este determinată şi de introducerea votului uninominal pentru consiliile judeţene, ceea ce în opinia noastră obligă toate partidele, inclusiv pe noi, să se prezinte în faţa electoratului cu oamenii pe care îi are", a susţinut Teodor Meleşcanu.
El a subliniat că adoptarea acestei decizii "nu înseamnă că organizaţiile locale nu pot să aibă în cazuri bine precizate cum este şi cazul Timişului, care este singura excepţie, dreptul de iniţiativă, şi cu aprobarea conducerii PNL pot prezenta şi asemenea liste comune".
"Regula fundamentală pe care am adoptat-o astăzi (luni - n.r.) este aceea de a ne prezenta pe liste proprii PNL. Mai mult, este şi o decizie foarte clară de a avea candidaţi în toate judeţele şi toate localităţile", a spus Meleşcanu.
Bogdan Olteanu a spus că, cel puţin pentru consiliile judeţene, nu vor mai fi alte judeţe în care PNL să candideze într-o alianţă electorală, menţionând că vor mai exista diverse alte forme de parteneriat politic, potrivit cărora unii candidaţi se vor alătura PNL sau reprezentanţii unor partide mai mici vor candida pe listele PNL.

Un comentariu:

Anonim spunea...

A.P un "adevarat taranist" ,copie in mic a lui Gusa.