marți, martie 04, 2008

Preşedintele nu reacţionează


Preşedintele Traian Băsescu nu va ataca la Curtea Constituţională un eventual articol de lege privind alegerea prin vot uninominal a preşedinţilor de consilii judeţene, este de părere purtătorul de cuvânt al şefului statului, Valeriu Turcan.
"Preşedintele României nu va ataca la Curtea Constituţională un eventual articol de lege privind alegerea prin vot uninominal a preşedinţilor de consilii judeţene. De altfel, această prevedere se regăsea şi în varianta de lege pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea şi ea nu a fost atacată la Curtea Constituţională de şeful statului", a spus Turcan.
Deputaţii au început, marţi dimineaţă, dezbaterile la proiectul de lege care prevede introducerea votului uninominal pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi Senatului. PRM este singura formaţiune care s-a pronunţat împotriva legii uninominalului.

Nu cred că există un temei pentru trimiterea la CCR pe motivul votului uninominal pentru preşedinţii de consilii judeţene. Constituţia este destul de permisivă în domeniul modalităţii alegerilor lăsând legea electorală să stabilească ce şi cum.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Asa este, orice contestatie pe acest subiect va cadea.Nu constitutia regleaza structura legilor.