miercuri, martie 05, 2008

Prima rectificare bugetară


Guvernul a aprobat, prin ordonanţă de urgenţă, prima rectificare bugetară, a anunţat ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, la finalul şedinţei de Guvern.
Ministrul Vosganian a declarat că cheltuielile vor fi reduse cu 1,1 miliarde euro, arătând astfel că Guvernul are determinarea de a respecta criteriile de la Maastrich de a menţine un deficit bugetar sub trei la sută.
„Această reducere arată că Guvernul României reduce cheltuielile publice în vederea diminuării deficitului de cont curent”a afirmat Varujan Vosganian.
Ministrul Finanţelor a mai explicat că reducerea cheltuielilor se va face pentru dotări, automobile, mobilier, permiţând totuşi ca acolo unde se creează institute noi să se permită dotarea acestora.
“Nu am avut în vedere reducerea investiţiilor importante , nu afectăm obiective de investiţii, ci respectăm obiectivele pe care le-am stabilit” a declarat ministrul Finanţelor.
Varujan Vosganian a dat asigurări salariaţilor din sistemul bugetar că rectificarea bugetară nu va afecta veniturile acestora, dar că Guvernul este preocupat de creşterea numărului de salariaţi din administraţie.

Niciun comentariu: