duminică, martie 23, 2008

Seminar de sprijinire


Seminarul de sprijinire a potentialilor beneficiari ai Programului de Cooperare Teritorială Sud Estul Europei
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice si Locuintelor a organizat în data de 20 martie a.c., la Bucuresti, Seminarul de sprijinire a potentialilor beneficiari ai Programului de Cooperare Teritorială Sud Estul Europei (PO SEE). Pentru acest Program, MDLPL îndeplineste rolul de Autoritate Nationalã si Punct National de Contact.
Scopul acestui seminar a fost de a prezenta si de a discuta cu potentialii beneficiari ai PO SEE documentele de implementare ale programului (expresia de interes, criteriile de eligibilitate a parteneriatului, cheltuielile eligibilie etc.).
Seminarul precede Conferinta de lansare a programului, care va avea loc în perioada 27-28 martie la Budapesta.
La lucrările seminarului au participat reprezentanti ai autoritătilor publice de la nivel regional si local, reprezentanti ai ONG-urilor si reprezentati ai mediului academic, în calitate de potentiali beneficiari ai programului de cooperare transnatională.
În deschiderea lucrărilor, Magdalena Voinea, sef serviciu în cadrul Directiei de Cooperare Teritorială Internatională, a făcut o scurta introducere privind participarea României în cadrul programelor de cooperare teritorială europeană, specificul structurilor de management al acestor programe si principiul Partenerului Lider de Proiect.
Simona Ene, Coordonator National al PO SEE, a prezentat stadiul actual al programului, eligibilitatea partenerilor în cadrul programului, lista cheltuielilor eligibile si a celor neeligibile, informatii despre procedura de selectie a proiectelor si calendarul estimativ pentru perioada imediat urmatoare.
De asemenea, a fost prezentat potentialilor beneficiari formularul care va fi completat în prima fază a licitatiei de proiecte, Aplicatia scurta (formularul expresiei de interes).
În a doua parte a lucrărilor seminarului, potentialii beneficiari au fost consultati privind lista cheltuielilor eligibile care se va aplica la nivel national pentru Programele de Cooperare Teritorială Europeană, pentru care România este Autoritate Natională.

Niciun comentariu: