marți, martie 18, 2008

Verificarea aplicării Legii 15/2003


Organizaţia PC Bucureşti va cere corpului de control al primului ministru să înceapă de urgenţă verificarea aplicării Legii 15/2003 la nivelul fiecărei primării din Bucureşti şi a Primăriei Capitalei.
“Bucureştiul este singura localitate din ţară în care această lege nu s-a aplicat. Avem informaţii că terenuri prevăzute pentru această lege, evaluate astăzi la 1,6 miliarde de euro, au primit o altă destinaţie”, a declarat candidatul conservator la Primăria Bucureşti, Codrin Ştefănescu. Ştefănescu a precizat că nicio cerere la nivelul Bucureştiului nu a fost rezolvată. Cererea va fi adresată corpului de control al primului ministru pentru demararea unei anchete imediate şi pentru a prezenta un raport public. Legea 15/2003 prevede posibilitatea tinerilor de a primi o suprafaţă de teren de 500 de metri pătraţi pe care să-şi construiască o locuinţă.
În altă ordine de idei, acesta a anunţat pe 25 martie consilierii PC, de la Primăria Capitalei şi de la primăriile de sector, vor finaliza raportul privind situaţia contractelor dintre primării şi firmele private. “Începând de la salubritate, canalizare, asfaltări, tot felul de reparaţii, plantarea floricelelor în tot felul de intersecţii şi valoarea acestora. Raportul este dezastruos. Cuprinde mai mult de o mie de pagini şi îl vom face public pentru a şti exact care este situaţia banilor pe care firmele private le-au încasat şi care este valoarea contractelor în general. Vreau să vă spun că sunt contracte care au depăşit în cuantum de 6 ori suma pentru care s-au semnat”, a menţionat Codrin Ştefănescu.

Niciun comentariu: